Ο. Κωνσταντινόπουλος: Να δοθεί παράταση φορολογικών υποχρεώσεων στους πυρόπληκτους της Γορτυνίας

Την παράταση της αναστολής καταβολής των υποχρεώσεων που γεννήθηκαν το εξάμηνο 6/8/21 έως και τις 7/2/22, για τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της πυρόπληκτης Γορτυνίας, ζητά με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής Αρκαδίας του Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αναφέρει, ότι η παράταση κρίνεται αναγκαία, αφού οι συνθήκες δεν άλλαξαν, λόγω των καλοκαιρινών πυρκαγιών, αλλά και άλλων, πολύ σημαντικών λόγων.

Η αναστολή έχει ήδη λήξει και οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, ζητούν την καταβολή του συνόλου των φορολογικών υποχρεώσεων του εξαμήνου, μαζί με τις δόσεις των ρυθμισμένων οφειλών, αναφέρει στο κείμενό του, ο Αρκάς βουλευτής.

Με την ερώτησή του, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ζητά, επίσης, να προβλεφθεί η δυνατότητα να μεταφερθούν οι δόσεις των ρυθμίσεων που δεν καταβλήθηκαν αυτό το διάστημα ως ‘’ουρά’’, στη ρύθμιση των 120 ή λιγότερων δόσεων, αλλά και να υπαχθούν οι οφειλές του εξαμήνου, στη ρύθμιση των 36 – 72 δόσεων που ισχύει για τα χρέη της πανδημίας.

Τέλος, ρωτά, εάν οι πιο πάνω προτάσεις, εφαρμοστούν και στις υπόλοιπες πυρόπληκτες περιοχές, που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος