Παραδόθηκε η πλατεία “Παναγή Τσαλδάρη” στην Κόρινθο

Προς χρήση παραδόθηκε στους πολίτες της Κορίνθου από τον δήμαρχο Κορινθίων, Βασίλη Νανόπουλο, η πλατεία «Παναγή Τσαλδάρη».

Ο δήμαρχος εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για τη δικαίωση της απόφασής του, όπως είπε, να επιλέξει τον Σεπτέμβριο του 2019 να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με τον εργολάβο και να αποτρέψει τις δικαστικές διαμάχες, ολοκληρώνοντας το έργο, σύμφωνα με τα όσα προέβλεπε η αρχική μελέτη.

«Ήρθε η ώρα να ρίξουμε το φράχτη που ταλαιπώρησε για χρόνια το κέντρο της Κορίνθου, ήρθε η ώρα να παραδώσουμε την πλατεία στους πολίτες. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για αυτήν την εξέλιξη, διότι είναι ένα έργο που παραλάβαμε σταματημένο. Επέλεξα τότε να μην προχωρήσουμε στην έκπτωση του εργολάβου, να υλοποιήσουμε την παρέμβαση σύμφωνα με τους όρους, τις προϋποθέσεις και το κόστος που προέβλεπε η αρχική μελέτη και σύμβαση. Γνωρίζετε όλοι τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε. Ενστάσεις, καταγγελίες, διενέξεις, την πανδημία που δεν επέτρεπε να λειτουργήσουν εταιρίες και εργαζόμενοι. Τα προσπεράσαμε και σήμερα παραδίδουμε την πλατεία στους πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Νανόπουλος, προαναγγέλλοντας παρεμβάσεις που θα ολοκληρώσουν το έργο.

Και κατέληξε ως εξής ο δήμαρχος Κορινθίων:

«Ό,τι έγινε ως σήμερα έγινε σύμφωνα με το κόστος και τις προδιαγραφές της μελέτης και οι επιβλέποντες μηχανικοί παρέλαβαν ότι έπρεπε να παραλάβουν. Αν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα; Όχι απολύτως. Η παρέμβασή μας στην τροποποίηση των όρων της σύμβασης όμως δεν ήταν δυνατή. Τώρα που δεν υπάρχει ο εργολάβος θα προχωρήσουμε στις παρεμβάσεις βελτίωσης που χρειάζονται. Το σημαντικό είναι ότι η πλατεία σήμερα παραδόθηκε κι αυτή η εξέλιξη είναι η δικαίωση της επιλογής πως ως δημοτική αρχή κάναμε να μην προχωρήσουμε στην έκπτωση του εργολάβου αφού κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε δικαστικές διαμάχες και καθυστέρηση για πολλά χρόνια».

Παραδόθηκε η πλατεία “Παναγή Τσαλδάρη” στην Κόρινθο
Δήμος Κορινθίων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος