Παρουσία αστυνομικής δύναμης τα έργα για την μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στο Ξηροκάμπι της Σκάλας Λακωνίας

Παραμένουν στην περιοχή ”Ξηροκάμπι” της Σκάλας, του δήμου Ευρώτα Λακωνίας, άτομα που αντιδρούν με την χωροθέτηση για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, μέσω της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Πελοποννήσου και μέσω της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Οι συγκεκριμένοι πολίτες, διαμαρτύρονται, εδώ και αρκετό καιρό για το μέρος που επιλέχθηκε να κατασκευαστεί η δομή και ισχυρίζονται ότι εκκρεμούν αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, αιτήσεις αναστολών και εκδικάσεις μηνυτήριων αναφορών.

Δηλώνουν, ότι ”πάσχει’‘ η συγκεκριμένη χωροθέτηση του έργου, μιας και πρέπει να γίνουν νέες μελέτες, αφού η περιοχή είναι περιοχή Natura, με αξιόλογο υδροφόρο ορίζοντα και με πηγές νερού που συνδράμουν στην άρδευση των καλλιεργειών.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, σε σύσκεψη στη Σπάρτη, δήλωσε, ότι “δεν θα είναι επιτρεπτό από καμία ομάδα να υποκαθιστά τους φυσικούς εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και δια της βίας, να επιχειρεί να παρακωλύσει το έργο”.

” Να εφαρμοστεί ο νόμος από τις Αρχές και την Δικαιοσύνη”, ζήτησε ο περιφερειάρχης.

Αυτές τις ημέρες, ισχυρή αστυνομική δύναμη, βρίσκεται στην περιοχή του έργου, ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις εργασιών στην κατασκευή της δομής, από τυχόν αντιδράσεις των πολιτών.

Θυμίζουμε, ότι η ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, αναφέρεται, σε δημιουργία τριών Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία), σε κατασκευή δύο σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων (Αργολίδα, Κορινθία) και σε τρεις χώρους υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων (Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία).

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο, τέτοιου είδους, με προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ (τα 90 από ιδιωτικούς πόρους και τα υπόλοιπα 60 από Ευρωπαϊκές ενισχύσεις).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος