Πρωινή διαδρομή στην επικαιρότητα Πελοποννήσου

Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Κότρωνα. Κρανίου τόπος η περιοχή. Παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Συγκεκριμένα στα χωριά, Σκουτάρι, Παρασύρος και Δροσοπηγή παραμένουν 12 οχήματα και στη Χειμάρα 4 οχήματα.

Το τραγικό όμως είναι ότι στις 19:43 χθες το βράδυ εκδηλώθηκε νέα μεγάλη πυρκαγιά κοντά στο χωριό Κοκάλα. Λόγω του αέρα πήρε γρήγορα διαστάσεις και μάλιστα αρχικά είχε κατεύθυνση προς ξενοδοχειακές μονάδες. Χάρη στην άμεση παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων η φωτιά αντιμετωπίστηκε, χωρίς να πλησιάσει τα ξενοδοχεία καίγοντας χαμηλή βλάστηση και για την κατάσβεσή της από χθες το βράδυ επιχειρούν 21 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα από όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και η 1η και 2η ΕΜΑΚ.

Στην περιοχή φυσάει δυνατός αέρας ο οποίος συνεχώς αλλάζει φορά με αποτέλεσμα να γίνεται πολύ δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Χρυσοκελαριά Μεσσηνίας η οποία αρχικά πήρε τεράστιες διαστάσεις.
Η γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για σήμερα δίνει δείκτη επικινδυνότητας για τα ορεινά της περιφέρειας Πελοποννήσου και για τη Μεσσηνία 2, ενώ για τις υπόλοιπες περιοχές 3. Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Δέσποινα Αρσένη

ΦΩΤΟ: Πέγκη Μπρούσαλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος