Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που συνελήφθη για ναρκωτικά και όπλα στην Αργολίδα

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός που είχε συλληφθεί στο πλαίσιο υπόθεσης εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικές ουσίες σε περιοχές της Αργολίδας.

Σε βάρος του αστυνομικού σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. διατάχθηκε διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης των αστυνομικών αρχών συνελήφθησαν εκτός από τον αστυνομικό, πέντε ακόμα ημεδαποί, τρείς άντρες ηλικίας 19 έως 51 ετών και δύο γυναίκες, ηλικίας 42 και 44 ετών.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι μια γιατρός, μια δικηγόρος και ένας επιχειρηματίας.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης καθώς και για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία και θα απολογηθούν την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.

Το χρονικό της εξάρθρωσης Εντοπίστηκαν ναρκωτικά και όπλα

Η σπείρα εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα της Ασφάλειας Ναυπλίου, η οποία οργάνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας 17/10 ευρείας κλίμακας επιχείρηση, μαζί με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας σε αγρόκτημα που βρίσκεται στην περιοχή της Δαλαμανάρας, βρέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 13 κιλών και 427 γραμμαρίων, 38 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 2,20 μέτρων, αλλά και σπόροι κάνναβης βάρους δυο κιλών και 154 γραμμαρίων.

Σε ένα υπόγειο του κτήματος εντοπίστηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ και ένα πυροβόλο όπλο με επτά φυσίγγια στον γεμιστήρα, που εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση, καθώς και τρία κυνηγετικά όπλα χωρίς άδειες, εννέα πυροκροτητές, επτά μασούρια αμμωνιοδυναμίτιδας, 11,5 μέτρα βραδύκαυστου φυτιλιού, 355 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, μια ζυγαριά ακριβείας, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη δυο κινητά τηλέφωνα και δυο οχήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος