Στη Μονεμβασία και στην Κόρινθο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παν. Νίκας

Στη Λακωνία βρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος και είχε επαφές με θεσμικούς παράγοντες για διάφορα θέματα της Περιφερειακής Ενότητας. Έκανε αυτοψία σε έργα ασφαλτοστρώσεων ενώ βρέθηκε και στην Μονεμβασία.

Ο Περιφερειάρχης, μετείχε σε σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο και στη συνέχεια, από κοινού με τον βουλευτή, Θανάση Δαβάκη, τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη, Θεόδωρο Βερούτη, τον θεματικό ομόλογό του Νίκωνα Τζινιέρη, το δήμαρχο Ηρακλή Τριχείλη, τον αντιδήμαρχο Σταύρο Χριστάκο και τον πρόεδρο της κοινότητας Μονεμβασιάς, Παναγιώτη Γράφο, επιθεώρησαν τον χώρο που γίνονται τα έργα της μαρίνας.

Στην σύσκεψη που προηγήθηκε εξετάστηκε και το θέμα του δρόμου προς την Μονεμβασία, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρξει παρακολούθηση των αρχαιολογικών έργων της Άνω Πόλης.

Γνωστοποιήθηκε, ακόμα, ότι θα γίνει επέκταση του πρόβολου στην μαρίνα με την Περιφέρεια να διαθέτει την επιπλέον πίστωση για την απαιτούμενη μελέτη, όπως επίσης ότι σύντομα ξεκινά η διαμόρφωση του δρόμου μέχρι την είσοδο της καστροπολιτείας, στον οποίον θα ισχύει πλέον απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων.

Στην Κόρινθο

Στη Μονεμβασία και στην Κόρινθο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παν. ΝίκαςΣυναντήσεις και στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας είχε ο κ. Νίκας. Συμμετείχε σε σύσκεψη για το θέμα που αφορά στο πρόβλημα με το νερό ύδρευσης στο Άνω Διμηνιό, ενώ συζήτησε και το θέμα που αφορά στο φωτισμό ανάδειξης του κάστρου του Ακροκορίνθου.

Ο Παναγιώτης Νίκας, ασχολήθηκε και για το ζήτημα της ανάδειξης των εκκλησιαστικών μνημείων στο Ψάρι Κορινθίας, ενώ υπέγραψε σύμβαση για αγορά αθλητικού εξοπλισμού, για το κλειστό γυμναστήριο του Ξυλοκάστρου. Ακόμη συζήτησε και το θέμα που έχει να κάνει με χρηματοδότηση, για δημιουργία γηπέδου στην περιοχή του Συνοικισμού της Κορίνθου.

Ο Περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι προχωρά η διαδικασία δωρεάς οικοπέδου, απ’ την Περιφέρεια, προς τον σύλλογο “Μικρασιατική Στέγη” Κορίνθου, για την ίδρυση και δημιουργία Μουσείου Μικρασιατών. Τέλος έγινε γνωστό ότι η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει διεθνή αγώνα σκοποβολής που είναι να γίνει στην Κορινθία το 2023.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος