Στην ΕΡΤ Τρίπολης η θεματική αντιπεριφερειάρχης Κων. Νικολάκου

Στα σημαντικά αποτελέσματα της παρουσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Αγία Πετρούπολη και στη συμφωνία για υπογραφή μνημονίου συνεργασίας αναφέρθηκε σήμερα η θεματική αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου, προσκεκλημένη της ΕΡΤ Τρίπολης.

Η κ. Νικολάκου ανέπτυξε τις συνδυαστικές ενέργειες προβολής της περιφέρειας με επίκεντρο τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τα προϊόντα αλλά και τις διαπεριφερειακές σχέσεις και επικεντρώθηκε στο μνημόνιο συνεργασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου και Αγίας Πετρούπολης μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης. Το μνημόνιο θα διαρθρώνεται σε μια σειρά από άξονες όπως πολιτισμός, διασύνδεση Πανεπιστημίων, τουρισμός και επενδύσεις. Η θεματική ανιπεριφερειάρχης, χαρακτήρισε ως σημείο αναφοράς της αποστολής της Πελοποννήσου στην Αγία Πετρούπολης τη διοργάνωση εκδήλωσης παρουσίασης της Μυθικής Πελοποννήσου, του προορισμού με έμφαση στον πολιτιστικό- θρησκευτικό τουρισμό, την γαστρονομία και τα προϊόντα, που πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια του Ελληνικού Προξενείου στην Αγία Πετρούπολη και του Πελοποννήσιου Γενικού Πρόξενου. Ιδιαίτερα σημαντική, σύμφωνα με την κ. Νικολάκου ήταν και η συμμετοχή της αποστολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην πολιτιστική έκθεση γλυπτών με εκθέματα του παγκόσμιας φήμης Πελοποννήσιου εικαστικού κ. Νίκου Φλώρου με την ονομασία “Imperial Russia” που είναι αφιερωμένη στην οικογένεια Ρωμανόφ και ενταγμένη στο Έτος Ελλάδας.
Το δεύτερο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε η κ. Νικολάκου ήταν «η πιλοτική επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου ως “τραίνο – κρουαζιέρα” που πρόταξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη πρόσφατη συνάντησή του με τον Καθηγητή Χωρικού Σχεδιασμού του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης και μια από τις κορυφαίες διεθνώς προσωπικότητες για τα σιδηροδρομικά δίκτυα κ. Bernd Scholl». Αποφασίστηκε η διοργάνωση τον Οκτώβριο του 2016 στη Ζυρίχη συνεδρίου από το Πολυτεχνείο της Ζυρίχης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου και ακολούθως την άνοιξη του 2017 θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχο συνέδριο στην Πελοπόννησο. Στόχος της περιφέρειας σύμφωνα με την κ. Νικολάκου είναι “να ενσωματώσουμε το σιδηρόδρομο στην οικονομία μας, προσφέροντας παράλληλα μια νέα εναλλακτική πρόταση αξιοποίησης των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων” σχέδιο με το οποίο συμφωνεί τόσο ο ΟΣΕ, όπως ρητά δήλωσε ο κ. Οικονόμου, όσο και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η πολιτική ηγεσία τριών Υπουργείων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος