Στην Υπαπαντή της Καλαμάτας ο δήμος της Τρίπολης

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών, εόρτασε η Καλαμάτα, την πολιούχο της, Παναγία Υπαπαντή, στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό.

Την πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, τέλεσε ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Φθιώτιδος Νικολάου, Κίτρους και Κατερίνης Γεωργίου, Πέτρας και Χερρονήσου Γερασίμου, Καρπενησίου Γεωργίου, Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στεφάνου, του Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου και του επιχωρίου Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Τιμές απέδωσαν αγήματα του Στρατού, της Αεροπορίας και φιλαρμονικές Δήμων της Πελοποννήσου.

Τον εορτασμό, τίμησαν με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξιος Χαρίτσης, ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο πρόεδρος Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, εκπρόσωποι των Κομμάτων, του Κοινοβουλίου, της αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τον Δήμο Τρίπολης, εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Δημήτρης Παυλής, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου, Θεόδωρος Καραλής και η Φιλαρμονική του Δήμου.

Για τον εορτασμό της Υπαπαντής, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, παράθεσε επίσημο δείπνο στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, καθώς και στους επίσημους καλεσμένους σε ξενοδοχείο της πόλης.

από δελτίο Τύπου
πηγή φωτό: ΝΠΔΔ Τρίπολης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος