Τίτλοι τέλους για την ΚΕΔΗΤ του δήμου Τρίπολης

Τίτλοι τέλους για την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου της Τρίπολης.

Ήδη, πήρε ΦΕΚ η απόφαση για λύση της επιχείρησης. Ορκωτός λογιστής εργάζεται πάνω στη λύση. Η παύση της λειτουργίας της εν λόγω επιχείρησης, είχε αποφασιστεί και στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίπολης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Τρίπολης (”Ανοιχτή Γραμμή”) ο τέως πρόεδρος της ΚΕΔΗΤ, Παναγιώτης Χλέπας, αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα.

“Η ΚΕΔΗΤ έχει χρέη άνω του 1 εκατ. ευρώ, όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχουν οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, σε δημόσιο, σε εργαζόμενους και σε προμηθευτές. Δεν υπήρχει άλλη λύση. Ο δήμος αναλαμβάνει την σταδιακή εξόφληση των χρεών, ενώ οι εργαζόμενοι θα μετακινηθούν σ’ άλλες υπηρεσίες του δήμου. Οι δομές της ΚΕΔΗΤ θα παραμείνουν κανονικά. Η Επιχείρηση, έχει 35 υπαλλήλους, αορίστου χρόνου, καθώς και συμβασιούχους. Το θέμα των προσωποπαγών θέσεων θα δρομολογηθεί με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου”.

Η ΚΕΔΗΤ, όλα αυτά τα χρόνια, υλοποιεί το πρόγραμμα ”Βοήθεια στο Σπίτι”, ενώ λειτουργεί παιδικό και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Επίσης, έχει και δύο κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, αλλά και τη διαχείριση του Σπηλαίου του Κάψια. Όλες οι δομές, παραμένουν και λειτουργούν κανονικά. Θα περάσουν στο δήμο και στο νομικό πρόσωπο αυτού.

Η Επιχείρηση, όλα αυτά τα χρόνια, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα σύνταξης ισολογισμού, απολογισμού και προυπολογισμού και δεν μπορεί να πραγματοποιήσει δαπάνες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος