Το “Bαγόνι Τσέχωφ Εxpress” στην αποβάθρα του σταθμού του ΟΣΕ Ναυπλίου

Το «Bαγόνι Τσέχωφ Εxpress», βασισμένο σε διηγήματα του Α.Π.Τσέχωφ, “ξεκινά το ταξίδι του” από την αποβάθρα του σταθμού του ΟΣΕ, στο Ναύπλιο.

Οι παραστάσεις είναι στις 28, στις 29 και στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, στις 9 το βράδυ, από τη θεατρική ομάδα της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου.

Η σκηνοθεσία είναι της Αιμιλίας Βάλβη.

Η παράσταση είναι αποτέλεσμα των εργαστηρίων υποκριτικής που ξεκίνησε η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου, τον Οκτώβρη του ’19, με την ηθοποιό – θεατρολόγο Αιμιλία Βάλβη, πάνω στη μέθοδο υποκριτικής του Mιχαήλ Τσέχωφ, με πρακτική εφαρμογή στα διηγήματα του γνωστού Ρώσου θεατρικού συγγραφέα Α.Π. Τσέχωφ.

Η πανδημία ανάγκασε την ομάδα να «τηρήσει τις αποστάσεις», αλλά η ανάγκη συνέχειας σε μια δημιουργική διαδικασία την κράτησε ενωμένη.

Η θεατρική παράσταση «Βαγόνι Τσέχωφ Express» αποτελεί δραματοποίηση κωμικών διηγημάτων του Α.Π.Τσέχωφ και την πρώτη απόπειρα ολοκληρωμένης θεατρικής παράστασης της ομάδας.

Η παράσταση

15 ταξιδιώτες στο χρόνο και τον χώρο, θεατρικοί μα και ανθρώπινοι ήρωες, «ξεφεύγουν» από τις σελίδες του συγγραφέα τους – Α.Π.Τσέχωφ – ο οποίος επί σκηνής, μας τους παρουσιάζει και εκθέτει στο κοινό τις κωμικές κι ευαίσθητες ιστορίες τους.

Είναι μικρές ιστορίες ανθρώπινης ευαισθησίας όπου το τρυφερό χιούμορ του Τσέχωφ συναντά κι ενώνεται με την ανθρώπινη ευαισθησία και το χιούμορ της δικής μας πλέον θεατρικής ομάδας.

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Στην παράσταση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Είσοδος: 5 ευρώ, για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ναυπλίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος