Τρίπολη – Ι. Οικονόμου: “Αρχές του 2022 θα δημοπρατηθεί το αρδευτικό έργο της Τάκας”

Τα προβλήματα χρηματοδότησης, η έλλειψη κεφαλαίων κίνησης, η πορεία των υφιστάμενων προγραμμάτων και η προώθηση νέων, με σκοπό την ανάδειξη της Αρκαδίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης, που είχε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ιωάννης Οικονόμου με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Ο Υφυπουργός, κατέγραψε τα αιτήματα και αναφέρθηκε στην πρόθεση ανάληψης πρωτοβουλίας, ώστε να προστατευτούν τα προϊόντα ΠΟΠ Αρκαδίας.

Έμφαση δόθηκε στις αποζημιώσεις και στις επιδοτήσεις που αφορούν τους επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα. Ο κ. Οικονόμου επεσήμανε, ότι, θα αποζημιωθούν οι αγρότες – παραγωγοί μήλων ποικιλίας delicious Πιλαφά.

Παράλληλα, συζητήθηκε η επιτάχυνση της υλοποίησης του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, με στόχο την ενίσχυση της απορρόφησης από τους δικαιούχους, αλλά και η προκήρυξη νέων προσκλήσεων, που θα δώσουν πρόσβαση στους αγρότες της περιοχής, σε χρηματοδοτήσεις και μικροπιστώσεις.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε και στο αρδευτικό έργο της λίμνης Τάκα, το οποίο θα δημοπρατηθεί αρχές του 2022, και το οποίο θα δώσει πνοή στην περιοχή, δημιουργώντας ένα καινούργιο τοπόσημο, που θα βοηθήσει αναπτυξιακά τον ευρύτερο αγροτικό τομέα.

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο Γιάννης Τρουπής, πρόεδρος του Επιμελητηρίου, έθιξε θέματα που αφορούν στην έκτακτη και προσωρινή στήριξη των γεωργών  που επλήγησαν ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας .Αναφερόμενος στον τομέα του ελαιόλαδου ,ο κ. Τρουπής ζήτησε να επεκταθεί το μέτρο στήριξης, σε όλους τους Αρκάδες παραγωγούς ποικιλιών βρώσιμων ελιών.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου δεν παρέλειψε να αιτηθεί, να υπάρξει μια ειδική μέριμνα και για τους επιλαχόντες του προγράμματος «Σχέδια βελτίωσης» για τους αγρότες.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα Leader ο Γιάννης Τρουπής, τόνισε, ότι, είναι επιτακτική η ανάγκη εύρεσης κονδυλίων, προκειμένου να συμπεριληφθούν επιπλέον τοπικές επιχειρήσεις στο πρόγραμμα.

Στο τέλος της συνάντησης, υπήρξε δέσμευση από πλευράς του Υφυπουργού, ότι στο εγγύς μέλλον, θα αναπτυχθεί ένα σύνολο δράσεων συνεργασίας με το Επιμελητήριο Αρκαδίας – συγχαίροντας παράλληλα την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου, για τη δημιουργία τμήματος Πρωτογενούς Τομέα – που στοχεύει στην προώθηση και ουσιαστική στήριξη των τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων της περιοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος