Τρίπολη: Τους διευθυντές εκπαίδευσης συνάντησε ο Γ. Παπαηλιού

Τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, συνάντησε ο βουλευτής Αρκαδίας, του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Γιώργος Παπαηλιού.

Εν’ όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο βουλευτής Αρκαδίας, ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που έχουν σχέση με τα σχολεία, με τους εκπαιδευτικούς, με τα παιδιά, αλλά και με τα ζητήματα που αφορούν την πανδημία.

Κατά τον κ. Παπαηλιού, η κυβέρνηση άφησε να περάσει άπρακτο το διάστημα αυτό, ενώ, τονίζει, ότι (…) οι μαθητές θα στοιβάζονται (και πάλι) στις αίθουσες διδασκαλίας, χωρίς να τηρούνται οι αποστάσεις, αφού δεν έχει προβλεφθεί η προσθήκη και η αναδιαμόρφωσή τους (των αιθουσών διδασκαλίας), ώστε οι μαθητές, ανά τμήμα, να είναι πολύ λιγότεροι, από τον προβλεπόμενο ανώτατο αριθμό – μάλιστα η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας, αύξησε τον ανώτατο αριθμό !!! – χωρίς μάλιστα να τους χορηγούνται ατομικά μέσα προστασίας”.

Αναφερόμενος στους φετινούς διορισμούς, ο κ. Παπαηλιού, δηλώνει, ότι αυτοί (…) παραπέμπουν στον προγραμματισμό και στις αποφάσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (…).

Τρίπολη: Τους διευθυντές εκπαίδευσης συνάντησε ο Γ. Παπαηλιού

Επίσης, λέει, ότι θα έπρεπε να προβλεφθεί μεγαλύτερος αριθμός προσλήψεων αναπληρωτών, ενώ κάνει αναφορά και στα Λύκεια Τεγέας και Λεβιδίου.

Ο βουλευτής, ζητά, να δοθεί έγκριση για τη λειτουργία όλων των τμημάτων προσανατολισμού της Β και Γ Λυκείου, ώστε να λειτουργήσουν, αυτά, πλήρως και να έχουν μελλοντική προοπτική, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στέκεται, επίσης και στο Γυμνάσιο της Κοντοβάζαινας.

Ο βουλευτής επισημαίνει, ότι, (…) η κυβέρνηση ήδη αποφάσισε την κατάργηση του Γυμνασίου Κοντοβάζαινας, αφαιρώντας έτσι μία ακόμη ανάσα ζωής από μία απομακρυσμένη και μειονεκτική περιοχή”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος