Ξεκίνησε η μεταφορά των απορριμμάτων της Σπάρτης στη δομή της Παλαιόχουνης Βαλτετσίου

“H Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, πήρε απόφαση για την μεταφορά των απορριμμάτων του δήμου Σπάρτης στη δομή της Παλαιόχουνης Αρκαδίας. Εγκρίθηκε η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης απ’ την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ξεκίνησε ήδη η μεταφορά των απορριμμάτων με τα κοντέινερ”.

Αυτό δήλωσε, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας σε επερώτηση που του έγινε, με αφορμή το πρόβλημα που βιώνει το τελευταίο διάστημα η Σπάρτη, που είναι σε έκτακτη ανάγκη, με πολλά σκουπίδια στους κάδους και στα πεζοδρόμια για αρκετές ημέρες.

Ο περιφερειάρχης, ζήτησε συναίνεση και αυτοέλεγχο απ’ όλους και καταδίκασε τον λαϊκισμό.

Απαντώντας στο ερώτημα, για την καθυστέρηση εφαρμογής της υπουργικής απόφασης για την μεταφορά των σκουπιδιών της Σπάρτης στην Παλαιόχουνη, ο Παναγιώτης Νίκας, τόνισε τα εξής: “Θα τηρήσουμε το νόμο, χωρίς να κινδυνέψει το έργο. Εμείς εφαρμόζουμε στο ακέραιο, όλα όσα προβλέπουν οι σχετικές νομοθεσίες”.

Σε ερώτηση περιφερειακού συμβούλου, για τα έργα που αφορούν στις δομές της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, ο Παναγιώτης Νίκας, είπε: “Εμείς βρήκαμε μία συγκεκριμένα κατάσταση. Το 95% του πολιτικού συστήματος, συναίνεσε με τις συγκεκριμένες επιλογές του ΣΔΙΤ. Δεν επέλεξα εγώ να κατασκευαστούν δομές σε Σκάλα, Παλαιόχουνη και Καλλιρρόη. Δεν είχαμε εμείς τέτοια αρμοδιότητα, εξάλλου για να ερωτηθούμε για το πού θα γίνουν τα εργοστάσια. Εμείς οφείλαμε να προχωρήσουμε τα νέα δεδομένα”.

Όπως αποκάλυψε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, αυτή την εποχή εκτελούνται εργασίες σε δομές που αφορούν το έργο της ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, σε πέντε εργοτάξια.

Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχουν αναπτυχθεί οι περισσότερες εγκαταστάσεις που προβλέπει η σύμβαση της ΣΔΙΤ απορριμμάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος