Αντιπαράθεση για το μίσθωμα του ΝΠΣ στο Δήμο Βόλου

Αντιπαράθεση προκάλεσε, στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, η συζήτηση του θέματος παραχώρησης του Πανθεσσαλικού Σταδίου Βόλου στο Νέο Ποδοσφαιρικό Σύλλογο «ΒΟΛΟΣ»

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο, τα έσοδα του Δήμου από τη μίσθωση του Πανθεσσαλικού ανέρχονται σε 3.000 – 3.500 ευρώ το μήνα και προέρχονται από τη Νίκη Βόλου και τον «ΒΟΛΟ». Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Απόστολο Ριζόπουλο, ο οποίος τόνισε ότι  σύμφωνα με το νόμο θα πρέπει οι ομάδες να καταβάλλουν το 15% των εσόδων.

Απαντώντας ο Δήμαρχος, παραδέχτηκε ότι μπορεί να μην αγγίζουν οι συμβάσεις αυτές το γράμμα του νόμου, προσθέτοντας πως η σημερινή δημοτική αρχή αποφασίζει τους όρους που θα βάλει μέχρις  ότου αναλάβει η Εταιρεία Διαχείρισης του Πανθεσσαλικού.

Ο κ. Ριζόπουλος, κάλεσε τον Δήμαρχο να πάρει πίσω τη σύμβαση με τον ΝΠΣ, ενώ ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας, Απ. Παπαδούλης  ζήτησε να μάθει ποιος υπέγραψε τη σύμβαση με τον ΝΠΣ εκ μέρους της ομάδας και ποιος εκ μέρους του Δήμου, δεδομένου ότι ο δήμαρχος είναι και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΝΠΣ.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για το Βόλο”, Ιάσονας Αποστολάκης, επεσήμανε ότι, δεν μπορεί να υπάρχει ίδια αντιμετώπιση με άλλες ομάδες, καθώς ο ΝΠΣ είναι ομάδα Α’ Εθνικής, ενώ και αυτός έθεσε θέμα διαφάνειας, με αφορμή τη διπλή ιδιότητα του δημάρχου Βόλου. Ο ίδιος χαρακτήρισε το μίσθωμα πολύ μικρό, επισημαίνοντας ότι, μέσω της συγκεκριμένης σύμβασης, δίνεται η δυνατότητα στην ΠΑΕ να παραχωρεί το χώρο σε τρίτους.

Ο κ. Παπαδούλης, έκανε λόγο για σύγκρουση συμφερόντων και τόνισε την ανάγκη να κρατηθούν τα προσχήματα, ενώ ο κ. Ριζόπουλος υποστήριξε ότι το κράτος θα έπρεπε να αναλάβει το κόστος συντήρησης του Πανθεσσαλικού. Για τη σύμβαση με το ΝΠΣ, πρόσθεσε ότι είναι διαφορετικοί οι όροι όταν υπογράφει μια Α.Ε. σύμβαση με το Δήμο και διαφορετικοί όταν υπογράφει ένα αθλητικό σωματείο.

Όπως είπε ο δήμαρχος, ο ΝΠΣ όπως και η Νίκη Βόλου, μισθώνουν τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Πανθεσσαλικού Σταδίου για μια προπόνηση κι έναν αγώνα, μια φορά την εβδομάδα, ενώ σε ερώτηση σχετικά με τον Ολυμπιακό Βόλου, ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, Γιώργος Βλιώρας, επεσήμανε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου, έχει κάνει αίτηση για το γήπεδο της Νεάπολης και το μίσθωμα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος