Απόφαση για “ενοικίαση” καταστήματος σε δώμα χωρίς οικοδομική άδεια

Μόνο με τις ψήφους της πλειοψηφίας εγκρίθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου η εκμίσθωση τριών καταστημάτων του ισογείου και του δώματος στο πολυώροφο κτίριο στάθμευσης αυτοκινήτων και καταστημάτων στη διασταύρωση των οδών Φιλελλήνων-Δημητριάδος στο Βόλο.

Οι αντιπολιτεύσεις ψήφισαν αρνητικά και ειδικά για το κατάστημα στο δώμα, καθώς δεν έχει ακόμη γίνει αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας που το περιλαμβάνει.

Απόφαση για “ενοικίαση” καταστήματος σε δώμα χωρίς οικοδομική άδεια

Ο Ιάσονας Αποστολάκος επισήμανε, ότι λείπει η οικοδομική άδεια για το δώμα και δεν μπορεί να ψηφίσει θετικά.

Ο  Απ. Παπαδούλης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι “φαίνεται πως το κτίσμα να έγινε για να λειτουργήσουν τρία καταστήματα και ένα δώμα και όχι ένας χώρος στάθμευσης στο κέντρο της πόλης που το έχει ανάγκη. Δεν παραδόθηκε και ο λόγος που έγινε είναι να είναι parking και όχι market η μπουζουκλερί. Η τιμή που θα καθοριστεί γι αυτούς του χώρους να λάβει υπόψη της ότι γι αυτές τις χρήσεις καταργήθηκαν 800τ.μ. χώρου στάθμευσης. Τελικά διατίθενται τα καταστήματα προς ενοικίαση  για άλλες χρήσεις με χρήματα της πόλης. Εμείς ψηφίζουμε αρνητικά”.

Ο κ. Θεοδώρου μιλώντας εκ μέρους του δημάρχου που έλειπε στην Αθήνα, ανέφερε ότι τα καταστήματα, πλην του δώματος ήταν από την αρχή στην άδεια και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η αναθεώρηση της για να συμπεριληφθεί το δώμα. “Δεν θέλω να μιλήσω για λάθη και τι βρήκαμε και τώρα διορθώνουμε για να μπορέσουμε να  αναθεωρήσουμε την άδεια. Τη συγκεκριμένη μελέτη δεν έκανε η δημοτική μας αρχή. Όταν έλθει δε η ώρα να γίνει ο διαγωνισμός και να συγκεκριμενοποιηθούν οι όροι του, η άδεια θα έχει εκδοθεί” επισήμανε.

Απόφαση για “ενοικίαση” καταστήματος σε δώμα χωρίς οικοδομική άδεια

Από την πλευρά της η κ. Νάνσι Καπούλα, που είναι και πρόεδρος του ΤΕΕ ανέφερε, ότι δεν είναι σωστό να λαμβάνεται απόφαση για διαγωνισμό για μία πράξη, που δεν υφίσταται διοικητικά, ήτοι το δώμα και πρότεινε το θέμα 12, που αφορούσε στην απόσυρση του δώματος. Τελικά αυτό δεν έγινα και ψήφισε αρνητικά.

Τέλος ο Απ. Ριζόπουλος τόνισε, ότι από την αρχή η παράταξη του, η Λαϊκή Συσπείρωση είχε ταχθεί κατά του δώματος και είχε πει να γίνει μόνο ο χώρος στάθμευσης. “Οι απαντήσεις της δημοτικής αρχής δεν μας ικανοποιούν. Η δουλειά παραμένει μπερδεμένη. Ψηφίζουμε αρνητικά”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος