Αποκατάσταση ζημιών και ολοκλήρωση της λιμνοδεξαμενής Ξεριά

Με νέα κατεπείγουσα εργολαβία θα αποκατασταθούν οι ζημιές από τον Ιανό στο έργο της υδρομεταφοράς και τον αγωγό από το φράγμα μέχρι την λιμνοδεξαμενή στον Ξεριά Αλμυρού, ένα έργο προϋπολογισμού 10, 67 εκ. €, και το οποίο και θα είχε ολοκληρωθεί εντός του 2021, εάν δεν πάθαινε μεγάλες ζημιές.

Αυτό πρότεινε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική,  Γιάννης Οικονόμου, σε συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Αλμυρού Β. Χατζηκυριάκο και την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή.

Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο θα επιταχυνθούν και θα ολοκληρωθούν οι εργασίες  μέχρι το τέλος του έτους αλλά και ο εργολάβος του κυρίως υποέργου της κατασκευής της λιμνοδεξαμενής θα προχωρήσει, αμέσως μετά, στην ολοκλήρωση των εργασιών της.

Αποκατάσταση ζημιών και ολοκλήρωση της λιμνοδεξαμενής Ξεριά

Ο κ. Οικονόμου δεσμεύθηκε ότι οι υπηρεσίες του θα προχωρήσουν, με εντατικούς ρυθμούς, στην διευθέτηση του ζητήματος της αποκατάστασης των ζημιών της λιμνοδεξαμενής σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας προκειμένου να ολοκληρωθούν σύντομα οι εργασίες, ενώ, παράλληλα, συνέστησε και ενθάρρυνε  τον κ. Δήμαρχο να προχωρήσει, αμέσως, στην ωρίμανση των μελετών των δικτύων, πάντα σε συνεργασία με την Διαχειριστική Αρχή και τις τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η ωρίμανση για δημοπράτηση του υποέργου του αγωγού υδροδότησης προϋπολογισμού 3.3 εκ. €, αλλά και η σοβαρή υποψηφιότητα του υποέργου της κατασκευής των δικτύων υδροδότησης, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 1,8 εκ. € –  το οποίο δεν περιλαμβάνεται στο σύνολο της εργολαβίας της λιμνοδεξαμενής – να χρηματοδοτηθεί από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, το επόμενο διάστημα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος