Αρχίζουν τα μαθήματα του Θερινού Σχολείου Αστρονομίας στο Βόλο

Τη Δευτέρα, 4η Ιουλίου 2016 αρχίζουν τα μαθήματα του 17ου Θερινού Σχολείου Αστρονομίας στο Βόλο, από την τοπική Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος. Tα μαθήματα θα γίνονται στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο). Θα λειτουργήσουν δε πάλι φέτος τρία τμήματα: των Αρχαρίων, των Προχωρημένων και το νέο τμήμα, το Παρατηρησιακό. Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν το νέο αυτό τμήμα πρέπει να προσέλθουν για να εγγραφούν στις 6:30 μ.μ., διότι στις 7 μ.μ. είναι η έναρξη των μαθημάτων.

Όσοι θα παρακολουθήσουν τα τμήματα Αρχαρίων και Προχωρημένων πρέπει να προσέλθουν στις 8:30 μ.μ για να εγγραφούν, διότι στις 9 μ.μ. αρχίζουν τα μαθήματα, τα οποία θα διδάξουν 14 καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αστρονόμοι και ερασιτέχνες αστρονόμοι ήτοι: Τομπουλίδης Χαρίτων, αστροφυσικός, Μαυρομάτης Δημήτριος, φυσικός, Μπλατσής Δημήτριος, μαθηματικός, και Βέης Νικόλαος, φυσικός, Σπανός Σεραφείμ, Δρ. μετεωρολόγος, Ξενάκης Χρίστος, επίτιμος σύμβουλος φυσικών, Μουτσιάρας Κων/νος, μαθηματικός, Βέργος Ιωάννης, Ζαφραντζάς Ευστάθιος, οικονομολόγος,  Γερμάνης Παναγιώτης, μηχανικός λογισμικού Η/Υ, Ζαγάκος Γεώργιος υπάλληλος αεροδρομίου, Ταμβάκης Γεώργιος, ταξίαρχος ε.α., Καμβρογιάννης Κωνσταντίνος, φυσικός και Γιαννίσης Γ., πολιτικός μηχανικός.

Αρχίζουν τα μαθήματα  του Θερινού Σχολείου Αστρονομίας στο Βόλο
Νυχτερινό μάθημα αστροπαρατήρησης με τηλεσκόπιο στο Θερινό Σχολείο.

Η καθιερωμένη αστροβραδιά του φετινού Θερινού Σχολείου θα γίνει την Παρασκευή, 8η Ιουλίου, στα Χάνια Πηλίου, όπου θα μεταβούν οι σπουδαστές και οι άλλοι ενδιαφερόμενοι με πούλμαν, το οποίο θα ξεκινήσει από το 1ο Λύκειο Βόλου, ώρα 8:30 μ.μ. και θα επιστρέψει λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν θα έχει τελειώσει και η κοινή συνεστίαση όλων των αστροπαρατηρητών.

Πριν από τη συνεστίαση στο Χάνι του Ζήση, θα γίνει προβολή βίντεο με θέμα: «Πώς ζουν οι αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό», με σχολιασμό των Χ. Ξενάκη και Ε. Ζαφραντζά.

Αρχίζουν τα μαθήματα  του Θερινού Σχολείου Αστρονομίας στο Βόλο
Αποφοίτηση παιδιών

Το αναλυτικό πρόγραμμα του 17ου Θερινού Σχολείου και περισσότερες πληροφορίες, μπορεί να βρει κανείς στα τηλέφωνα της Εταιρείας 24.210-51.061 και 24.210-46.253, καθώς και στην ιστοσελίδα της Εταιρείας www.astronomos.gr.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος