Χωρίς αγροτικούς γιατρούς το Κ.Υ. Ζαγοράς από τον Ιανουάριο

Χωρίς αγροτικούς γιατρούς θα μείνει το κέντρο Υγείας Ζαγοράς, και τα ιατρεία σε Τσαγκαράδα και Κισσό από τον Ιανουάριο του 2022 με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των ασθενών αλλά και των εμβολιασμών. Σχετική επιστολή εστάλη στη δημοτική αρχή Ζαγοράς από τον υπεύθυνο εμβολιασμών, ενημερώνοντας ότι δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των αγροτικών γιατρών και θα αποχωρήσουν.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο δήμαρχος Ζαγοράς, Πατής Κουτσάφτης, τονίζοντας ότι το θέμα είναι σοβαρό. Επιπλέον ανέφερε ότι ήδη ενημέρωσε την 5η ΥΠΕ και περιμένει να δοθεί λύση. Τέλος επεσήμανε ότι δεν γνωρίζει πότε θα ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης της στέγης του Κ.Υ. Ζαγοράς και των άλλων επεμβάσεων που απαιτούνται. “Το έργο ανέλαβε ανάδοχος, δεν έχω μιλήσει μαζί του, αλλά θεωρώ δύσκολο να ξεκινήσει εργασία μέσα στο χειμώνα. Με τον προχθεσινό αέρα είχαμε πρόβλημα και με τις σκεπές των σχολείων μας. Αυτά συμβαίνουν όταν έχουμε ανεμοθύελλες”.

Ο δήμαρχος Ζαγοράς και εκπρόσωποι του συνεταιρισμού Ζαγοράς-Μουρεσίου  θα έχουν συνάντηση με το υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αύριο στην Αθήνα, και θα συζητήσουν για τη νέα ΚΑΠ. “Θα θέσουμε το θέμα της άρδευσης και της αγροτικής οδοποιϊας, αλλά και το θέμα των αποζημιώσεων για τα κάστανα. Όπως γνωρίζετε το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής καταστράφηκε στην προηγούμενη μεγάλη νεροποντή”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος