Δεκάχρονος μαραθωνοδρόμος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου (εικόνες)

Τον πρώτο του μαραθώνιο 42.195 μέτρων, έτρεξε ο 10χρονος Γιάννος Μακρυγιάννης, ο οποίος είναι πλέον ο νεαρότερος δρομέας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, διανύοντας, έστω άτυπα και μέσα σε τρεις βδομάδες, την απόσταση.
Το πρωτότυπο εγχείρημα ξεκίνησε στις αρχές του μήνα. Ο Γιάννος καθημερινά κάλυπτε από ένα ως 5 χιλιόμετρα, με μέσο όρο 2 χλμ ανά ημέρα.
Για τον τερματισμό, τη Μ. Δευτέρα 26 Απριλίου, απέμεναν 1.195 μέτρα, τα οποία διανύθηκαν στην παραλία Βόλου, στον χώρο εκκίνησης του Ημιμαραθωνίου Βόλου και διεξαγωγής του Παιδικού Αγώνα της διοργάνωσης.
Δεκάχρονος μαραθωνοδρόμος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου (εικόνες)
Τον Γιάννο συνόδευσαν πολλά παιδιά, ενώ μέλη του ΣΔΥ Βόλου επιφύλαξαν μια άτυπη εκδήλωση, αμέσως μετά τον τερματισμό του νεαρού δρομέα. Ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Παλάντζας του απένειμε, τιμής ένεκεν, το πιο πρόσφατο μετάλλιό του, που παρέλαβε από μία ανάλογα δύσκολη προσπάθεια, από τα 160 χιλιόμετρα που ολοκλήρωσε ο ίδιος μέσα σε 6 ημέρες για το Grevena virtual challenge.
Δεκάχρονος μαραθωνοδρόμος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου (εικόνες)
Η αντιπρόεδρος του ΣΔΥ Βόλου Ευαγγελία Παπαχρήστου τίμησε τον Γιάννο Μακρυγιάννη με αναμνηστική πλακέτα για την μεγάλη προσπάθεια.
Με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος συγχαίρει τον Γιάννο Μακρυγιάννη, αλλά και τους γονείς του, Αγγέλα Αντωνίου γιατρό του Νοσοκομείου Βόλου και Ηλία Μακρυγιάννη. Να σημειωθεί πως αμέσως μετά την άτυπη εκδήλωση και με πρωτοβουλία της κ. Αντωνίου, πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο.
Δεκάχρονος μαραθωνοδρόμος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου (εικόνες)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος