Δεκατρία νέα επενδυτικά σχέδια σε Μαγνησία-Σποράδες

Δεκατρείς νέες ιδιωτικές επενδύσεις εντάσσονται, με απόφαση του pεριφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, στο  Leader του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, με χρηματοδότηση 1.321.691 ευρώ.

Πρόκειται για νέα επενδυτικά σχέδια, που οδηγούν σε επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 2.421.122 ευρώ, για τη δημιουργία και τον εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και τουριστικών καταλυμάτων σε αγροτικές και νησιωτικές περιοχές. Επιπλέον, ακόμα εννιά  επενδυτικά σχέδια συνολικής δημόσιας δαπάνης 2,5 εκ. ευρώ έχουν αξιολογηθεί θετικά και αναμένεται η ολοκλήρωση των προβλεπόμενων προϋποθέσεων ένταξης, για να δύνανται να ενταχθούν στο Leader  του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Συνολικά έχουν εγκριθεί 22 Επενδυτικές Προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 6.683.308 ευρώ, εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη είναι 3.775.081 ευρώ.

«Σε συνεργασία με τον πρόεδρο Πατή Κουτσάφτη, τους εργαζομένους της Εταιρίας Ανάπτυξης Πηλίου ΕΑΠ Α.Ε., που διαχειρίζεται το  πρόγραμμα Leader στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, στηρίζουμε στην πράξη τους ανθρώπους της υπαίθρου. Αξιοποιούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας  για να τους βοηθήσουμε να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα τους, να παραμείνουν στον τόπο τους,  να  παράγουν και να δημιουργούν», σημειώνει ο Περιφερειάρχης.

Οι νέες επενδύσεις (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Δεκατρία νέα επενδυτικά σχέδια σε Μαγνησία-ΣποράδεςΔεκατρία νέα επενδυτικά σχέδια σε Μαγνησία-Σποράδες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος