Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την αστυνομία στα Πανεπιστήμια

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και με την υποστήριξη όλων των συλλόγων των εργαζομένων του ΠΘ: Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων Συλλόγων ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και Διοικητικών Υπαλλήλων, οργανώνεται εκδήλωση μεθαύριο Τετάρτη στις 6:30 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο Σαράτση.

Συμμετέχουν οι:

Πολυμέρης Βόγλης, Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, μέλος της Πρωτοβουλίας

Μιχάλης Ζουμπουλάκης, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, μέλος της ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ

Παρεμβαίνουν:

Σοφία Μαργώνη, πρόεδρος του Συλλόγου ΕΔΙΠ

Μαρία Κούγκουλου, πρόεδρος του Συλλόγου  Διοικητικού Προσωπικού

πρόεδροι των φοιτητικών συλλόγων του ΠΘ

 Συντονίζει:

Βανέσσα Κατσαρδή, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, πρόεδρος του ΕΣΔ ΠΘ

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

“Διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό, διοικητικοί υπάλληλοι, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες από τα πανεπιστήμια έξι πόλεων, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα, στον Βόλο, στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, ενώνουμε τις φωνές μας στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού διαλόγου για την προστασία του δημόσιου
πανεπιστήμιου. Ας σκεφτούμε τι έχει συμβεί τους τελευταίους μήνες στα πανεπιστήμια. Είδαμε πάνοπλους αστυνομικούς και «κλούβες» να σταθμεύουν στους χώρους της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και έρευνας. Είδαμε άνδρες των ΜΑΤ να ρίχνουν χημικά σε χιλιάδες νέους και νέες που διασκέδαζαν σε συναυλία που γινόταν στο ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη… Ας σκεφτούμε ότι τα εκατομμύρια ευρώ που δαπανώνται για την πρόσληψη των 1.000 ΟΠΠΙ θα μπορούσαν να διατεθούν για την προκήρυξη νέων θέσεων διδασκόντων/ουσών, για υποτροφίες ή για την επίλυση των κτιριακών προβλημάτων των ΑΕΙ. Ας δούμε επιτέλους ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο διαλύεται, παρά τις επάλληλες διεθνείς διακρίσεις του που συνεχίζονται χάρη στην αυταπάρνηση των μελών του. Με τιμωρητικές πολιτικές οι εισακτέοι μειώνονται, τα ιδρύματα κατασυκοφαντούνται συστηματικά, ένα αντιδημοκρατικό, συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης επιβάλλεται, οι τίτλοι σπουδών υποβαθμίζονται καθώς εξισώνονται με αυτούς των κολεγίων”.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος