Το Επιμελητήριο Μαγνησίας και ο Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου «ΑΤΗΕΝΑ», πραγματοποιούν την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο που αφορά τους ελαιοπαραγωγούς, τους τυποποιητές και τους εμπόρους ελαιολάδου της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η βελτίωση των γνώσεων τους, αναφορικά με τις ορθές πρακτικές καλλιέργειας και διαχείρισης του ελαιόκαρπου και της συγκομιδής του, για την παραγωγή και την τυποποίηση ελαιολάδου υψηλής ποιότητας.
Ταυτόχρονα, το σεμινάριο αποσκοπεί στη συνεχή ποιοτική αναβάθμιση του ελαιόλαδου της περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας και στην υιοθέτηση αυτού από τις αλυσίδες λιανικού εμπορίου, όπως και από την εστίαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των επαγγελματιών της.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δυνατότητα των συμμετεχόντων να δοκιμάσουν 10 βραβευμένα ελαιόλαδα από χώρες του εξωτερικού, τα οποία δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Ο λόγος είναι να γνωρίσουν έμπρακτα τον ξένο ανταγωνισμό, μέσα από τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των ίδιων των ελαιολάδων και μάλιστα από άγνωστες σε αυτούς ποικιλίες ελιάς.
Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η διευθύντρια του Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιολάδου «ΑΤΗΕΝΑ», Μαρία Κατσούλη, πιστοποιημένη Olive Oil Taster & Sommelier.
Η συνολική διάρκεια του σεμιναρίου, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου Επιμελητηρίου Μαγνησίας “Ιωάννης Αμοιρόγλου” είναι 3 ώρες (17:30 – 20:30), ενώ το κόστος συμμετοχής είναι δωρεάν.
Να σημειωθεί ότι οι διαθέσιμες θέσεις γευστικής δομικής είναι 40 (απαιτείται Δήλωση συμμετοχής και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο τηλέφωνο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας 24210 94700, αρμόδια Ελένη Πασχάλη ή στο Εmail: info@cci-magnesia.gr, με τα εξής στοιχεία: επωνυμία επιχείρησης, όνομα συμμετέχοντος, τηλέφωνο και email επικοινωνίας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος