Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου: Έντονος προβληματισμός από την μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων

Η εξέλιξη της πανδημίας εν μέσω τουριστικής περιόδου ήταν το κύριο θέμα συζήτησης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, στην πρόσφατη συνεδρίασή του, στην οποία παρευρέθηκε και ο κ. Νικόλαος Σαρούκος, Προϊστάμενος Ελέγχου, Επιθεώρησης και Τουριστικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας της Διεύθυνσης Τουρισμού (ΠΥΤ) Θεσσαλίας και άλλοι ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, κ. Αλέκος Ευσταθίου, επισήμανε, πως κανένα νησί δεν είναι άτρωτο και πάντα εγκυμονεί ο κίνδυνος των άμεσων περιοριστικών υγειονομικών μέτρων, εάν και εφόσον δεν τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα της πολιτείας.

Όπως είπε, «διανύοντας μια δύσκολη τουριστική περίοδο και έχοντας εκτροχιαστεί, η οποιαδήποτε πρόβλεψη σχετικά με την εισροή των επισκεπτών για το 2021, έχει επικρατήσει έντονος προβληματισμός από τη μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων στην ευρύτερη περιοχή μας”.

Η πρόβλεψη του κ. Σαρούκου δε, ήταν πως και το καλοκαίρι του 2022 θα λειτουργούμε με υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ ως προς τους εμβολιασμούς του προσωπικού στις τουριστικές επιχειρήσεις, εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος θα τεθεί ζήτημα υποχρεωτικότητας για όλα τα τουριστικά καταλύματα από τις αρμόδιες αρχές.

Ρεπορτάζ/Σύνταξη: Ελένη Ραυτοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος