Επιχείρησαν να εισέλθουν στην Π.Ε. Μαγνησίας για να κρεμάσουν πανό – Τους απαγορεύτηκε η είσοδος

Το εμπόδιο αστυνομικών της Ομάδας ΟΠΚΕ συνάντησαν 25 περίπου ακτιβιστές που, σήμερα το μεσημέρι, επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, με σκοπό να κρεμάσουν πανό κατά της καύσης σκουπιδιών στην ταράτσα του κτιρίου.

Οι ακτιβιστές που συμμετείχαν στη σημερινή διαμαρτυρία, την οποία οργάνωσαν η Επιτροπή Πολιτών και η Πρωτοβουλία No Burn, ξεκίνησαν με προσυγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας και εν συνεχεία, κατευθύνθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα, με σκοπό, αφενός την ανάρτηση του πανό, αφετέρου να συναντήσουν την αντιπεριφερειάρχη, Δωροθέα Κολυνδρίνη για να της επιδώσουν σχετικό ψήφισμα.

Επιχείρησαν να εισέλθουν στην Π.Ε. Μαγνησίας για να κρεμάσουν πανό – Τους απαγορεύτηκε η είσοδος

Στην είσοδο ωστόσο, του κτιρίου, ο νομικός σύμβουλος της αντιπεριφέρειας Μαγνησίας, Λευτέρης Σολιδάκης, ενημέρωσε τους ακτιβιστές ότι η κ. Κολυνδρίνη απουσίαζε και δεν μπορούν να εισέλθουν στο κτίριο, στο οποίο ήδη, βρισκόταν αστυνομικοί της Ομάδας ΟΠΚΕ.

Οι διαδηλωτές αντέδρασαν, δηλώνοντας πως “είναι αδιανόητο να απαγορεύεται η είσοδος από την αστυνομία σε πολίτες που θέλουν να διαμαρτυρηθούν και να καταθέσουν ψήφισμα”.

Επιχείρησαν να εισέλθουν στην Π.Ε. Μαγνησίας για να κρεμάσουν πανό – Τους απαγορεύτηκε η είσοδος

«Αντί η κ. Κολυνδρίνη να είναι εδώ για να της επιδώσουμε ένα ψήφισμα, έστειλε την ΟΠΚΕ, να εμποδίσουν με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο την είσοδό μας σε ένα δημόσιο κτίριο, στο οποίο δεν είχαμε πρόθεση να διαταράξουμε τη λειτουργία των υπηρεσιών του, αλλά να αναδείξουμε ένα γεγονός: ότι αυτή τη στιγμή, στη Λωζάνη, στη Μαδρίτη, στη Λιθουανία, στην Τσεχία γίνονται μετρήσεις στο έδαφος, οι οποίες βρίσκουν τεράστιες υπερβάσεις των διοξινών και των φουρανίων λόγω της καύσης απορριμμάτων που γίνεται στις περιοχές αυτές. Κι επειδή, είναι γνωστό, ότι εδώ και χρόνια, και στο Βόλο συμβαίνει το ίδιο, ζητούμε να γίνονται μετρήσεις και στο έδαφος και όχι μόνο στην ατμόσφαιρα που κάνει η Περιφέρεια» δήλωσε το μέλος της Πρωτοβουλίας No Burn, Νίκος Κανελλής.

Τελικά, εφόσον δεν τους επιτράπηκε η είσοδος στο κτίριο στους διαδηλωτές, το πανό απλώθηκε σαν χαλί στο προαύλιο του κτιρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος