Επίσκεψη Δανών στις Σταγιάτες στο πλαίσιο επιμορφωτικού ταξιδιού

Ο αγώνας που δίνουν οι κάτοικοι των Σταγιατών για το νερό και όχι μόνο έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών και πέρα από τα ελληνικά σύνορα. Κατά καιρούς το χωριό επισκέπτονται πολίτες από διάφορα μέρη του κόσμου, που επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία και τον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι να αυτοοργανωθούν και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της καθημερινότητα και όχι μόνο.

Επίσκεψη Δανών στις Σταγιάτες στο πλαίσιο επιμορφωτικού ταξιδιού

Τελευταίοι επισκέπτες 45 Δανοί, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, που ήλθαν να γνωρίσουν το χωριό και να ενημερωθούν για τα δύο μεγάλα του προβλήματα, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο Βαγγέλης Γαλανόπουλος, από το σύλλογο “Κρύα Βρύση”.

Τα προβλήματα αυτά είναι το νερό και τα δύο κοινοτικά κτίρια που η δημοτική αρχή δεν τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν. “Όπως μας είπαν – σημείωσε ο κ. Γαλανόπουλος – παρακολουθούν τα θέματα αυτά εδώ και δύο χρόνια και αυτός είναι ο λόγος που μέσα στο φετινό μορφωτικό τους ταξίδι, συμπεριέλαβαν και τις Σταγιάτες. Στη 5ωρη παραμονή τους, περπάτησαν ως την Κρύα Βρύση όπου έγινε συζήτηση γύρω από την ιστορική και βιολογική σχέση των κατοίκων με την πηγή. Στην πλατεία του χωριού οι ξένοι αλληλέγγυοι ενημερώθηκαν με λεπτομέρεια για το ζήτημα του νερού και το θλιβερό σφράγισμα των δύο κοινοτικών πολιτιστικών χώρων”.

Επίσκεψη Δανών στις Σταγιάτες στο πλαίσιο επιμορφωτικού ταξιδιού
“Ιδιαίτερο ενδιαφέρον – συνεχίζει – έδειξαν για τη λαϊκή μας συνέλευση, για το πως οργανώνουμε και διευθύνουμε τη συζήτηση και πως παίρνονται οι αποφάσεις. Στο θέμα του νερού μας ενημέρωσαν ότι πίνουν νερό χωρίς χλώριο ενώ για το σφράγισμα των κτιρίων εξέφρασαν έκπληξη και δυσαρέσκεια.
Τελικά αφού μας χειροκρότησαν και μας ευχαρίστησαν για την φιλοξενία, αναχώρησαν με την ευχή να τα ξαναπούμε, δηλώνοντας πρόθυμοι για συνεχή επικοινωνία”.
Επίσκεψη Δανών στις Σταγιάτες στο πλαίσιο επιμορφωτικού ταξιδιού
Τέλος ο κ. Γαλανόπουλος ανέφερε ότι μεταξύ άλλων θα θέσουν στην Περιφέρεια το θέμα της πρόσβασης στο χωριό από τον κεντρικό επαρχιακό δρόμο, ενώ παρατήρησε ότι το πούλμαν που μετέφερε τους Δανούς τους άφησε δύο χλμ μακριά από το χωριό και τους μετέφεραν οι κάτοικοι με τα αυτοκίνητά τους στη συνέχεια, καθώς το είχαν πληροφορήσει ότι δεν μπορούσε να φθάσει στο χωριό, πράγμα που δεν ισχύει.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος