Επτά ακτοπλοϊκά δρομολόγια την εβδομάδα στο Βόλος -Τρίκκερι

Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών  η προκήρυξη διαγωνισμού για την επιδότηση της γραμμής Θεσσαλονίκης – Βόρειες Σποράδες (Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος) με το ποσό των 3.400.000 ευρώ, όπως πληροφόρησε ο ίδιος ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης τον βουλευτή Μαγνησίας και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Ν.Δ. Χρήστο Μπουκώρο κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο Διευθυντής Θαλασσίων Συγκοινωνιών του Υπουργείου Ναυτιλίας Πλοίαρχος Λ.Σ. κ. Γεώργιος Ρίγγας.
H συγκεκριμένη γραμμή βοήθησε την τόνωση της τουριστικής κίνησης από τη Βόρεια Ελλάδα προς τα νησιά των βορείων Σποράδων, ενώ φέτος αναμένεται να βοηθήσει ακόμη περισσότερο εφόσον και η τουριστική κίνηση αναμένεται αυξημένη και τα δρομολόγια θα είναι τρία εβδομαδιαίως καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, ενώ μετά τις 15 Ιουλίου και μέχρι τα τέλη Αυγούστου τα δρομολόγια θα είναι τέσσερα εβδομαδιαίως.
Τόσο ο Υπουργός όσο και ο κ. Ρίγγας διαβεβαίωσαν τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Ν.Δ., ότι η επιδότηση της συγκεκριμένης γραμμής θα εξακολουθήσει για όσο θα υφίσταται αυτό το τόσο αυξημένο επιβατικό ενδιαφέρον που παρουσιάστηκε την πρώτη χρονιά της λειτουργίας της γραμμής. Τέλος, κοινή διαπίστωση ήταν ότι κατά την επερχόμενη τουριστική περίοδο οι Βόρειες Σποράδες θα διαθέτουν περισσότερα δρομολόγια από κάθε άλλη χρονιά.
Τόσο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης όσο και ο Διευθυντής Θαλασσίων Συγκοινωνιών Πλοίαρχος Λ.Σ. κ. Γεώργιος Ρίγγας υπογράμμισαν με έμφαση ότι είναι σταθερή βούληση του Πρωθυπουργού, της Κυβέρνησης συνολικά και του Υπουργείου η τουριστική και κατ’ επέκταση αναπτυξιακή ενίσχυση των νησιών των Βορείων Σποράδων.
Η σύνδεση με το Τρίκερι
Επίσης, ο κ. Ρίγγας ενημέρωσε τον βουλευτή Μαγνησίας ότι είναι ήδη στον αέρα ο διαγωνισμός για την επιδότηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Βόλου – Τρικερίου με το ποσό των 200.000 ευρώ.
Η τελευταία προθεσμία κατάθεσης προσφορών από τους ενδιαφερόμενους είναι η 7η Φεβρουαρίου. Μέχρι στιγμής ένας πλοιοκτήτης έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον. Σε κάθε περίπτωση ο διαγωνισμός θα τελεσφορήσει και θα αφορά περίπου επτά δρομολόγια εβδομαδιαίως κατά την θερινή περίοδο και πέντε κατά την χειμερινή περίοδο.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος