Έτοιμες να υποδεχθούν τους μαθητές οι σχολικές μονάδες του Βόλου – Λείπουν σχολικοί φύλακες

Έτοιμες να υποδεχθούν τους μαθητές είναι οι σχολικές μονάδες του δήμου Βόλου, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος ενώ η αντιδήμαρχος αρμόδια για θέματα εκπαίδευσης Γεωργία Μποντού-Τοκαλή επισήμανε ότι προσλήφθηκαν και συμβασιούχες καθαρίστριες αλλά λείπουν σχολικοί φύλακες, καθώς δεν γίνονται ακόμη προσλήψεις.

Η κ. Μποντού, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, επισήμανε ότι ‘είναι σε εξέλιξη οι απολυμάνσεις των χώρων και οι καθαρισμοί τόσο των αιθουσών όσο και των προαυλίων και πεζοδρομίων, καθώς και οι παρεμβάσεις της υπηρεσίας πρασίνου”. Επισήμανε, ότι “έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους οι συμβασιούχες καθαρίστριες, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις, που κάποιες δεν δέχθηκαν την πρόσληψη, όταν πληροφορήθηκαν, ότι αν δεν είναι εμβολιασμένες θα πρέπει να πληρώνουν το self test από την τσέπη τους”.

Οι καθαρίστριες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου είναι 155 και 31 είναι οι μόνιμες, ενώ όπως τόνισε η κ. Μποντού, αν χρειαστεί θα προσληφθούν κι άλλες.

Σημειώνεται ότι τα κονδύλια για το σκοπό αυτό παρέχονται από το αρμόδιο υπουργείο. «Το πρόβλημα είναι, ότι πλέον έχουν απομείνει 22 σχολικοί φύλακες και δυστυχώς δεν επαρκούν και δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις».

Τέλος ανέφερε ότι ο δήμος Βόλου επελέγη να φιλοξενήσει μεταξύ άλλων μία έκθεση κειμηλίων από το Πολεμικό Μουσείο και αυτή θα πραγματοποιηθεί 1-5 Νοεμβρίου.

Η έκθεση δε θα φιλοξενηθεί στη Λέσχη Αξιωματικών Βόλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος