Ι. Λαλιώτου: Λάσπη στον ανεμιστήρα τα περί φροντιστών αντί φοιτητών στις εξ’ αποστάσεως εξετάσεις

Για “λάσπη στον ανεμιστήρα και προσπάθεια να πληγεί το κύρος του δημοσίου Πανεπιστημίου” έκανε λόγο η αντιπρύτανης του Π.Θ., Ιωάννα Λαλιώτου, απαντώντας σε δημοσιεύματα, ότι φροντιστές έναντι τιμήματος, αντί των φοιτητών συμμετείχαν στις εξ’ αποστάσεως εξετάσεις, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Χθες ξεκίνησε η δια ζώσης εξεταστική στα Πανεπιστήμια με την κ. Λαλιώτου μιλώντας στο “Θεσσαλικό Περισκόπιο” να τονίζει ότι “θα πρέπει να αναζητηθούν οι πηγές των δημοσιευμάτων. Αν υπάρχουν βέβαια και να μας γνωστοποιηθούν. Εμείς δεν έχουμε τέτοιου είδους πληροφόρηση, ούτε καταγγελίες”. Επιπλέον επισήμανε ότι το δημόσιο Πανεπιστήμιο, ειδικά όταν είναι στην καλύτερη φάση του, όπως τώρα, υφίσταται  συστηματική κατασυκοφάντηση σε όλα τα επίπεδα. “Αυτού του επιπέδου οι επιθέσεις, η λάσπη στον ανεμιστήρα, είναι περιοδικές. Αφορούν πολύ λιγότερο το δικό μας ίδρυμα, αλλά και διάφορες πτυχές του δημοσίου Πανεπιστημίου. Αναδεικνύουν θέματα που δεν μπορούν να εξακριβωθούν επισκιάζοντας επιτυχίες. Αυτό όμως είναι και επιζήμιο κοινωνικά καθώς πρόκειται για ένα  θεσμό που χαίρει της εμπιστοσύνης της ελληνικής οικογένειας και δεν είναι σωστό να γίνονται επιθέσεις και προσπάθειες κατασυκοφάντησης. Πρόκειται θα έλεγα για ένα συστημικό στοιχείο του δημόσιου λόγου στην Ελλάδα”.

Τόνισε, ότι σίγουρα στο δημόσιο πανεπιστήμιο δεν βαίνουν όλα τέλεια. “Δεν είναι όλα μία ρόδινη κατάσταση, υπάρχουν καταγεγραμμένα σοβαρά προβλήματα. Εμείς έχουμε καταρτίσει τη διαδικασία στρατηγικού σχεδιασμού για τα επόμενα χρόνια και θα αναδειχθούν τα σημεία που πρέπει να βελτιωθούν. Λάσπη μπορεί να ρίξει ο καθένας. Το θέμα είναι να εντοπίσεις το πρόβλημα και να προτείνεις λύση. Αυτό αποτελεί πραγματικά πρόκληση”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος