Καρδίτσα: Σε έξωση ο συνεταιρισμός “Διόνυσος” – Κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με διοίκηση και εργαζόμενους

Μετά την τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου, ο εκκαθαριστής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας προχωράει σε έξωση από το οινοποιείο-αποσταγματοποιείο τον συνεταιρισμό “Διόνυσο”, λόγω οφειλών ενοικίων, ενώ σε αναστάτωση βρίσκονται εκατοντάδες παραγωγοί αλλά και εργαζόμενοι.
Καρδίτσα: Σε έξωση ο συνεταιρισμός “Διόνυσος” – Κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με διοίκηση και εργαζόμενουςΣήμερα κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή κ. Λαμπρούλη συνομίλησε με μέλη του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και με εργαζόμενους και δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις, τόσο για το μέλλον του Συνεταιρισμού όσο και για τη διασφάλιση των δεδουλευμένων, των αποζημιώσεων των εργαζομένων και του εργασιακού τους μέλλοντος.
Καρδίτσα: Σε έξωση ο συνεταιρισμός “Διόνυσος” – Κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με διοίκηση και εργαζόμενουςΑξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν ακόμη εργαζόμενοι που δεν έχουν λάβει τα δεδουλευμένα τους, απ’ όταν μπήκε σε καθεστώς εκκαθάρισης η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.
Ο συνεταιρισμός “Διόνυσος” ζητά να εξαιρεθεί από την εκκαθάριση το οινοποιείο – αποσταγματοποιείο και μ’ ένα ενοίκιο που να μπορεί να διασφαλιστεί, και όχι υπέρογκο όπως το προηγούμενο, να συνεχίσει την παραγωγική διαδικασία και από την άλλη οι εργαζόμενοι να μη μείνουν χωρίς δουλειά.
Σε κάθε περίπτωση πάντως οι εργαζόμενοι ζητούν, να διασφαλιστούν όλα τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις όλων των εργαζόμενων, συμπεριλαμβανομένων και των και όσων οφείλονται στους παλιούς εργαζόμενους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα εργασιακά τους δικαιώματα παραμένοντας εργαζόμενοι του οινοποιείου σε περίπτωση που νοικιαστεί ή πουληθεί και λειτουργήσει ξανά.
Επίσης, για όσο διάστημα μείνει κλειστό το οινοποιείο – αποσταγματοποιείο, οι εργαζόμενοι να πάρουν το επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος