Καταφύγιο αδέσποτων ζώων ετοιμάζεται στο δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Μέχρι το καλοκαίρι του 2022 θα δημοπρατηθεί το έργο κατασκευής καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου σε χώρο που παραχώρησε η παλιά κοινότητα, έκτασης τεσσάρων στρεμμάτων.

Ο δήμος αναμένει τη δικαστική απόφαση με την οποία θα του κατοχυρώνεται τίτλος ιδιοκτησίας του οικοπέδου για να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου. Το έργο έχει προϋπολογισμό κοντά στις 500.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, Πατής Κουτσάφτης απαντώντας στις επικρίσεις των φιλοζωικών οργανώσεων ότι έχει αφήσει τα αδέσποτα ζώα στην τύχη τους. Ειδικότερα ο κ. Κουτσάφτης ανέφερε ότι ο νέος νόμος είναι πολύ αυστηρός και θα πρέπει όλοι όσοι έχουν σχέση με ζώα είτε αυτοί είναι κάτοικοι ή επισκέπτες ή κυνηγοί να τον γνωρίζουν και να είναι σωστοί απέναντι στα ζώα τους. Τόνισε ότι “υπήρξε εκτενής συζήτηση με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για το που θα χωροθετηθεί το καταφύγιο με τις προδιαγραφές που προβλέπει ο νόμος, αλλά τελικά “κανείς δεν το ήθελε δίπλα στο σπίτι του. Χρειάζονται τέσσερα στρέμματα εντός σχεδίου, φως, νερό και δρομος. Τελικά πήραμε την πολιτική ευθύνη να γίνει στη δημοτική κοινότητα Ζαγοράς σε χώρο που ανήκει στην παλιά κοινότητα και που είχε αποδεικτικά στοιχεία κτήσης του χώρου από το 1935. Για να εκδοθεί όμως η άδεια από την πολεοδομία, αφού κατατέθηκε η μελέτη, θα έπρεπε να διαθέτουμε τίτλους και αυτό τελικά γίνεται δικαστικά. Είμαστε στη περίοδο που περιμένουμε την απόφαση δικαστηρίου και μετά δημοπρατούμε το καταφύγιο με τις πλέον σύγχρονες διαγραφές για την προσωρινή φιλοξενία των σκυλιών, για ιατρείο, για δωμάτιο γιατρού και φυσικά να είναι επισκέψιμο. Μέχρι το φθινόπωρο του 2022 που αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο,η διαχείριση των αδέσποτων γίνεται από τους φιλόζωους Ανατολικού Πηλίου και εμείς δίνουμε κάποια χρήματα για την τροφή τους που βάζουμε στον προϋπολογισμό. Επιπλέον προσπαθούμε να κάνουμε σύμβαση με έναν κτηνίατρο από το Βόλο πλέον να έρχεται για τους εμβολιασμούς και ό,τι άλλο χρειάζονται, γιατί ο προηγούμενος έκλεισε το ιατρείο του εδώ και έφυγε”.

Επιπλέον επισήμανε ότι θα πρέπει και οι πολίτες, επισκέπτες κυρίως να μην παρατούν τα δεσποζόμενα ζώα τους όταν δεν τα θέλουν πια. “Κάθε χρόνο μετα το τέλος του καλοκαιρού στο Χορευτό, κατεξοχήν τόπο διακοπών στο δήμο μας βρίσκουμε κοντά στα 10 σκυλιά από διάφορες ράτσες που τα εγκαταλείπουν οι ιδιοκτήτες τους. Αυτό είναι απαράδεκτο” τόνισε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος