Κοινωνική Υπηρεσία στο γηροκομείο του Σουρλίγκειου Ιδρύματος Καναλίων

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου συγκροτήθηκε Κοινωνική Υπηρεσία στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων του Σουρλίγκειου Ιδρύματος Καναλίων, με υπεύθυνη την Κοινωνική Λειτουργό, Βλαχονάτσιου – Γραμματή Ειρήνη και απώτερο σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τις παροχές και την λειτουργία του Γηροκομείου.

Συγκεκριμένα, η υπεύθυνη της νεοσύστατης Κοινωνικής Υπηρεσίας του Ιδρύματος θα πραγματοποιεί συναντήσεις με τους τρόφιμους της Μονάδας, με σκοπό τη διερεύνηση της ψυχοσυναισθηματικής τους κατάστασης και την γενική στήριξή τους. Θα οργανώνει ομαδικές συναντήσεις με τους φιλοξενούμενους στο Ίδρυμα, στα πλαίσια της Κοινωνικής Εργασίας, με στόχο την κοινωνικοποίησή τους, ενώ παράλληλα θα δραστηριοποιείται ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των ηλικιωμένων και των οικογενειών τους.

Τον τρίτο πυλώνα της λειτουργίας της Κοινωνικής Υπηρεσίας, θα αποτελέσει η πραγματοποίηση εκδηλώσεων και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αποϊδρυματοποίηση των φιλοξενουμένων στο Ίδρυμα. Επιπλέον, θα συστηματοποιηθεί η συνεργασία με κοινωνικές δομές και φορείς της Τοπικής Κοινωνίας.

Τέλος, η Κοινωνική Υπηρεσία του θα ενημερώνει όλους όσοι ενδιαφέρονται να φιλοξενηθούν στο Ίδρυμα, εξετάζοντας  όλες τις υποψηφιότητες των νέων εισαγωγών στο Ίδρυμα.

Το Γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, Κ. Καρτάλη και Ανθίμου Γαζή, ενώ κάθε Τετάρτη στους χώρους του Ιδρύματος στα Κανάλια Μαγνησίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος