Κων. Μαραβέγιας: Πρωτοπορούν οι Σποράδες με το Παρατηρητήριο Τουρισμού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Μαϊου 2021,στη Σκιάθο η εκδήλωση-διαβούλευση για το Παρατηρητήριο Τουρισμού Βορείων Σποράδων, που διοργανώθηκε από τον βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Μαραβέγια, με συνδιοργανωτές τους Δήμους Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, την Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου, τον Εμπορικό και Επαγγελματικό Σύλλογο Σκιάθου, τον Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Σκιάθου και το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Το Παρατηρητήριο θα λειτουργήσει πιλοτικά για έναν χρόνο και, όπως τονίστηκε, οι Βόρειες Σποράδες είναι ένα βήμα μπροστά, καθώς το υπουργείο Τουρισμού αναμένεται να προωθήσει νομοσχέδιο με το οποίο θα καθίσταται υποχρεωτική η δημιουργία αντίστοιχων παρατηρητηρίων σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας, με σκοπό την ορθότερη χάραξη του τουριστικού σχεδιασμού από τον ΕΟΤ.

Κων. Μαραβέγιας: Πρωτοπορούν οι Σποράδες με το Παρατηρητήριο Τουρισμού

Η δημιουργία του Παρατηρητηρίου στις Βόρειες Σποράδες στηρίχθηκε σε μια πρωτοβουλία του βουλευτή Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια, και υλοποιήθηκε από μέλη του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με υπεύθυνους καθηγητές τους κ. Στάθη Βελησσαρίου και κ. Θωμά Πούλιο.

Κων. Μαραβέγιας: Πρωτοπορούν οι Σποράδες με το Παρατηρητήριο Τουρισμού

Όπως είπε ο κ. Μαραβέγιας, το Παρατηρητήριο Τουρισμού θα συμβάλει στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των Β. Σποράδων, ως ένας μηχανισμός συγκέντρωσης και παρακολούθησης δεδομένων σε σταθερή βάση, ώστε να διασφαλιστεί μια επίσημη καταγραφή των τάσεων του τουρισμού στην περιοχή, οι οποίες θα αξιολογούνται πριν τη λήψη των στρατηγικών αποφάσεων, από τους φορείς και τις τοπικές επιχειρήσεις.

Ο κ. Βελισσαρίου σημείωσε ότι το Παρατηρητήριο Τουρισμού Β. Σποράδων φιλοδοξεί να αποτελέσει μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου των Παρατηρητηρίων Βιώσιμου Τουρισμού, αλλά και να ενταχθεί στο επίσημο δίκτυο Παρατηρητηρίων του υπουργείου Τουρισμού. Ο κ. Πούλιος εξήγησε στους συμμετέχοντες τον τρόπο λειτουργίας του Παρατηρητηρίου στην ιστοσελίδα http://observatorysporades.com/, όπου έχουν ήδη αναρτηθεί δοκιμαστικά τα ερωτηματολόγια που αφορούν την καταγραφή της κατάστασης του τουριστικού προϊόντος, το αποτύπωμα στον προορισμό (περιβάλλον, οικονομία, κλπ) όπως επίσης και την αξιολόγηση αυτού από τους τουρίστες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος