Μαγνησία – Ευθ. Τσάμης: Θα υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων αν γίνουν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με τις σημερινές συνθήκες πανδημίας

Για έκρηξη κρουσμάτων προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθύμης Τσάμης, εξαιτίας των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν από τη δημοτική αρχή Βόλου. Επιπλέον ανέφερε ότι η Πολιτεία ποτέ δεν αξιοποίησε τις προτάσεις των γιατρών για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τώρα κάνει λόγο για επιστράτευση γιατρών.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ Βόλου επισήμανε ότι το τείχος ανοσίας που στήθηκε μέχρι σήμερα τόσο από τους εμβολιασμένους όσο και τους νοσήσαντες δεν επαρκεί και ότι είναι «αργά» να αποτραπούν τα χειρότερα στον επόμενο ενάμιση μήνα με την αύξηση τώρα των εμβολιασμών. Και αυτό διότι απαιτείται τουλάχιστον ενάμισι μήνας από την πρώτη δόση του εμβολιασμού για να πει κάποιος ότι έχει αποκτήσει ένα μεγάλο βαθμό ανοσίας.
«Οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες να βρισκόμαστε σε ανοιχτούς αλλά και κλειστούς χώρους. Οι εκδηλώσεις αν είμαστε έτσι δεν πρέπει να γίνουν. Θα υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων. Άλλωστε αυτός ήταν ο λόγος που την 28η Οκτωβρίου δεν έγιναν παρελάσεις. Είναι απολύτως παρακινδυνευμένο να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις».
Ο κ. Τσάμης ανέφερε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος δεν κλήθηκε από την αναπληρωτή υπουργό Μίνα Γκάγκα στη σύσκεψη που θα γίνει σήμερα στο Νοσοκομείο με αφορμή την επίσκεψή της, «όπως και από κανέναν άλλο να πούμε τις σκέψεις. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας και την προηγούμενη περίοδο και στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο κατατέθηκαν από τον πανελλήνιο ιατρικό σύλλογο. Τώρα ο υπουργός Υγείας λέει ότι μπορεί και να μας επιστρατεύσουν. Εντάξει. Αλλά θα μπορούσαν να έχουν υλοποιηθεί και οι προτάσεις μας, υπήρχε ο χρόνος. Από το καλοκαίρι εμείς τονίζαμε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε».
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος