Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε πυρκαγιά στη βιοτεχνία SITRA στο Μούρεσι

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε πυρκαγιά που προκλήθηκε από άγνωστη αιτία στη βιοτεχνία κουφωμάτων SITRA χθες στην οκτώ το βράδυ στα όρια των οικισμών Μουρεσίου και Κισσού στο δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου. Το μεγαλύτερο μέρος της βιοτεχνίας καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο αργά το βράδυ.

Ατυχέστατο χαρακτήρισε το γεγονός, μιλώντας στην στην ΕΡΤ Βόλου ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, Πατής Κουτσάφτης. «Μου τηλεφώνησαν ότι πήρε φωτιά η βιοτεχνία γύρω στις 8:30. Ξεκίνησε από ένα σημείο κοντά σε τζαμαρία στο εσωτερικό του εργοστασίου και μάλιστα ακούστηκαν κάποιες μικρές εκρήξεις, μάλλον από τα υλικά που εμποτίζουν τα ξύλα. Εμείς ως δήμος σπεύσαμε με ένα μικρό πυροσβεστικό αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι, ούτε και οι κάτοικοι που πήγαν με τα λάστιχα να σβήσουν τη φωτιά. Φανταστείτε ότι στις 10:30 οι πυροσβέστες είχαν επιφυλάξεις  ακόμη να εισέλθουν στο χώρο του εργοστασίου γιατί μέσα υπήρχαν πολλά εύφλεκτα υλικά». Επιπλέον όπως εξήγησε ο κ. Κουτσάφτης, τη φωτιά είδαν από το απέναντι χωριό και ειδοποίησαν την πυροσβεστική. Όμως όταν έφτασαν τα οχήματα η φωτιά είχε ήδη φουντώσει και επεκταθεί σε όλο το χώρο. Η περιοχή δεν είναι κατοικημένη και στην βιοτεχνία δεν ήταν κανείς καθώς σταματούν οι εργασίες νωρίς το απόγευμα. «Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή επιχείρηση με τις περιφράξεις της με όλα τα συστήματα ασφαλείας. Οι ιδιοκτήτες ήταν εκεί, τους ειδοποίησαν» ανέφερε ο κ. Κουτσάφτης.

Επιπλέον επισήμανε ότι αν υπήρχε ένα τουλάχιστον πυροσβεστικό όχημα στον Πυροσβεστικό Σταθμό της Τσαγκαράδας, σε ένα χώρο που έχει παραχωρήσει ο δήμος, ίσως η φωτιά να είχε περιοριστεί. «Εμείς παραχωρήσαμε στην Πυροσβεστική έναν εξαιρετικό σταθμό στην Τσαγκαράδα και όλο το καλοκαίρι σταθμεύουν οχήματα, αλλά το χειμώνα αποχωρούν  και δεν υπάρχει κανείς. Το καλοκαίρι είχαμε καλή πυροσβεστική κάλυψη και ό,τι έγινε το προλάβαμε. Θα  ήταν καλύτερα να αφήσουν εδώ ένα πυροσβεστικό όχημα γιατί είναι πολύ μεγάλος δήμος. Άλλο να έλθεις με πυροσβεστικό από Βόλο που θα κάνει πάνω από 2 ώρες, άλλο να ήταν εδώ», εξήγησε.

Σημειώνεται ότι εκτός από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής κλήθηκαν και τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ να κόψουν το ρεύμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος