Ν. Ράπτης: Ένας ταχυδρόμος ανά 14.000 κατοίκους για την Μαγνησία

Η μαζική φυγή ταχυδρομικών υπαλλήλων μέσω της εθελούσιας εξόδου τον Φεβρουάριο, άφησε τις ταχυδρομικές υπηρεσίες των ΕΛΤΑ Μαγνησίας και Σποράδων υποστελεχωμενες, με αποτέλεσμα -όπως καταγγέλλεται- να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις, ακόμα και απώλειες αλληλογραφίας.

Τα παράπονα των κατοίκων της Μαγνησίας και των νησιών των Σποράδων είχαν ενταθεί, μετά την μαζική αποχώρηση των εργαζομένων και μέχρι να προσληφθούν νέοι εργαζόμενοι με βραχείες συμβάσεις, οι οποίοι μόλις αρχίζουν να αποδίδουν μετά την εκπαίδευσή τους, φτάνει η ώρα της ολοκλήρωσής της μηνιαίας ή τριμηνιαίας σύμβασής που συνάπτουν με το φορέα.

Τα προβλήματα της υποστελέχωσης, ανέδειξε σήμερα το πρωί μιλώντας στο “Θεσσαλικό Περισκόπιο” του Δικτύου της ΕΡΤ Βόλου και Λάρισας, ο πρόεδρος του Σωματείου  Ταχυδρομικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Θεσσαλίας και Αντιπρόεδρος του Τοπικού Σωματείου Νίκος Ράπτης.

Ο κ. Ράπτης, έκανε λόγο για “αναγκαίες προσλήψεις” που πρέπει να γίνουν, “αν όχι μόνιμες τότε, με μεγαλύτερη διάρκεια από ένα 8μηνο, έτσι ώστε να μπορούν να αποδείξουν στο έργο τους. Αυτή την ώρα σε επίπεδο Μαγνησίας υπηρετούν ως μόνιμο προσωπικό μόλις 35 εργαζόμενοι και κατά τα διαστήματα ενισχύονται με συμβασιούχους φτάνοντας τον αριθμό 48, ο οποίος βέβαια υπολείπεται σε σχέση με τον αριθμό 60 που υπηρετούσαν πριν την εθελουσία έξοδο”.

Όπως είπε ο ίδιος: “Ο κάθε ταχυδρόμος είχε στην ευθύνη του έναν τομέα, ενώ τώρα έχει τρεις και η αναλογία είναι ένας ταχυδρόμος προς 14.000 πολίτες για την Μαγνησία. Αυτή είναι η χειρότερη αναλογία σε επίπεδο Θεσσαλίας. Ακολουθεί η Λάρισα με ένα ταχυδρόμο προς 12.000 κατοίκους και σε καλύτερη μοίρα είναι η Καρδίτσα και τα Τρίκαλα”.

Ολοκληρώνοντας  ο κ. Ράπτης, υπογράμμισε ότι “δίνουν κάθε μέρα τον καλύτερό τους εαυτό να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις που έχει η υπηρεσία τους, αλλά αν δεν γίνουν προσλήψεις, δεν μπορούν να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίας και δεν θα σταματήσουν και οι διαμαρτυρίες των πολιτών”.

Μάλιστα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα έθεσαν και στον τοπικό βουλευτής της Μαγνησίας της ΝΔ Κ. Μαραβέγιας,  ο οποίος αναγνώρισε ότι πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα το οποίο επείγει να επιλυθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση και δεσμεύτηκε να συμβάλει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του προς αυτή την κατεύθυνση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος