Ομπρέλλα προστασίας της οικογένειας Τσάπα στη Μακρινίτσα

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Βόλου φροντίζουν για τις πρώτες βασικές ανάγκες της οικογένειας Τσάπα στη Μακρινίτσα, που πρόσφατα έχασε τα δυό της παιδιά που μαχαίρωσε θανάσιμα ο πρώην γαμπρός τους.

Επιπλέον οι εταιρείες ΑΓΕΤ και ο Όμιλος Μυτιληναίου θα στηρίξουν έμπρακτα την οικογένεια, όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Ειδικότερα η ΑΓΕΤ θα προσφέρει ένα ποσό εφάπαξ 10.000 ευρώ και 500 ευρώ στο παιδί κάθε μήνα έως ότου ενηλικιωθεί, ενώ ο Όμιλος Μυτιληναίου θα ανακοινώσει την δωρεά που θα κάνει.

Οι πρωτοβουλίες του δήμου

Οι δύο παππούδες, αν και νέοι στην ηλικία, δεν έχουν δουλειά. Γίνεται προσπάθεια να βρεθεί λύση, ενώ ο δήμος Βόλου διερευνά την προοπτική να βρεθεί ένα σπίτι στην πόλη του Βόλου για να μετακομίσουν, καθώς οι μνήμες στο συγκεκριμένο χώρο είναι πολύ σκληρές και πληγώνουν. Καλούνται όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν να προσφέρουν τρόφιμα και ρούχα στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Βόλου ενώ υπάρχει και ένας τραπεζικός λογαριασμός  για τη στήριξη της οικογένειας της Αθανασίας και Απόστολου Τσάπα.

Έκκληση για βοήθεια από το Σύλλογο εργαζόμενων στο Νοσοκομείο

“Δυστυχώς ο γολγοθάς  των χαροκαμένων γονιών συνεχίζεται καθώς πέρα από τον χαμό των παιδιών τους βασανίζονται και από οικονομική ανέχεια που τους οδήγησε η μακρόχρονη ανεργία… Σαν μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν.Βόλου «Αχιλλοπούλειο» και σαν πολίτες  αυτής της πόλης κάνουμε έκκληση στον Δήμο Βόλου στην Περιφέρεια αλλά και στις μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής μας να δώσουν σ΄αυτούς τους  γονείς τη δυνατότητα μιας μόνιμης εργασίας για να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους και να μεγαλώσουν με αξιοπρέπεια το μικρό τους εγγονάκι. Επίσης καλούμε την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας να συνδράμει οικονομικά από το ταμείο του Συλλόγου την στήριξη της οικογένειας ώστε να συμβάλουμε κι εμείς οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας  σε αυτή την προσπάθεια”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος