Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΣΕΠΕ Ν. Μαγνησίας από εργαζόμενους στον τουρισμό

“Την τραγική θέση, στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού, εξαιτίας του παρατεταμένου lockdown αλλά και της αναποτελεσματικής πολιτικής αντιμετώπισής της υγειονομικής κρίσης από την κυβέρνηση” επισήμαναν, εκπρόσωποι των τριών τοπικών αντιπροσωπευτικών Σωματείων του κλάδου, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας στις 9:30π.μ. και επιδίδοντας το κοινό τους Ψήφισμα στο ΣΕΠΕ Ν. Μαγνησίας, στο πλαίσιο της σημερινής πανελλήνιας κινητοποίησης του Κλάδου.

Στο διάβημα προς το ΣΕΠΕ συμμετείχαν από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων οι Αθ. Χονδρονίκος και Κλεοπάτρα Κωστακοπούλου, πρόεδρος και γεν. γραμματέας, αντίστοιχα, από το Σωματείο Επισιτισμού – Τουρισμού ο Νικ. Τσιριβής, γεν. γραμματέας, και από την Ένωση Μαγείρων Ν. Μαγνησίας ο Δημ. Καλιάκης, πρόεδρος.

Ταυτόχρονα με το κοινό Ψήφισμα, που επιδόθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας, με αίτημα τη διαβίβαση των αιτημάτων τους στο αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, οι εκπρόσωποι των τριών Σωματείων προειδοποίησαν, ότι “τόσο τα ημίμετρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, όσο –και κυρίως– τα νέα ισοπεδωτικά αντεργατικά μέτρα, που προωθούνται με το Νομοσχέδιο – έκτρωμα (κατάργηση του οκτάωρου, παράκαμψη των συλλογικών συμβάσεων κ.ά) αποτελούν αιτία πολέμου” και σηματοδοτούν τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα τους, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος