Προφυλακιστέος ο υπεύθυνος του παράνομου κέντρου απεξάρτησης ναρκωτικών των Λεχωνίων

Το δρόμο για τις φυλακές πήγε ο ένας εκ των δυο υπευθύνων του παράνομου κέντρο απεξάρτησης ουσιών που λειτουργούσε στα Λεχώνια, ενώ η άλλη αφέθηκε ελεύθερη για λόγους υγείας, με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 2.000€ Ο  άνδρας κρίθηκε προφυλακιστέος, γιατί ήταν υπότροπος καθώς είχε συλληφθεί και άλλες φορές για τη λειτουργία αντίστοιχών δομών.

Το ζευγάρι που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για διάθεση και πώληση ναρκωτικών ουσιών, δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα Βόλου, παρά το γεγονός ότι επιχείρησαν να υποστηρίξουν ότι ακολουθούν μια μέθοδο απεξάρτησης αντίστοιχη με αυτή των “Ανωνύμων Αλκοολικών” και ότι και οι δυο ήταν πρώην χρήστες.

Η σύλληψη τους έγινε την περασμένη Τετάρτη όπου και σφραγίστηκε το σπίτι που λειτουργούσαν παράνομα ως κέντρο απεξάρτησης, ενώ από επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου κατασχέθηκα

• 343 ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή και
• 3 πιστοποιητικά παρακολούθησης επιμορφωτικών σεμιναρίων εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας επ’ ονόματι των υπευθύνων του παράνομου κέντρου.

Ακολούθως, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι των δύο υπεύθυνων του παράνομου κέντρου στην πόλη του Βόλου, σε Ι.Χ. επιβατικό όχημα, ιδιοκτησίας της γυναίκας, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
• 3 σφραγίδες με φορολογικά στοιχεία εταιρείας,
• 3 μπλοκ τριπλότυπων αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, μερικώς συμπληρωμένα,
• 60 ναρκωτικά δισκία,
• 1 συνταγή χορήγησης ναρκωτικών,
• 1 χάρτινη κάρτα και 1 βεβαίωση για δικαστήριο,
• 2 κινητά τηλέφωνα και
• το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, για τις υπηρεσίες που παρείχαν, οι υπεύθυνοι του κέντρου εισέπρατταν από τις οικογένειες των «νοσηλευόμενων» χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 400 έως 1.000 ευρώ κάθε μήνα για κάθε νοσηλευόμενο.

Επιπρόσθετα, διακριβώθηκε ότι διατηρούσαν ιστοσελίδα μέσω της οποίας διαφήμιζαν τις παρεχόμενες υπηρεσίες του υποτιθέμενου κέντρου απεξάρτησης, χωρίς την αναγραφή της ακριβούς τοποθεσίας του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος