Πρόθεση αξιοποίησης του προγράμματος «Νέαρχος» από τον ΟΛΒ

Την πρόθεση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου να αξιοποιήσει το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Νέαρχος» για την εκτέλεση έργων που θα προκύψουν στα πλαίσια της οριζόμενης Εθνικής Στρατηγικής και στον λιμένα Βόλου, εξέφρασε με επιστολή της προς τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Βίκυ Μήτρου.

Η κ. Μήτρου ζήτησε να ενημερωθεί για το χρονοδιάγραμμα έκδοσης της σχετικής ΚΥΑ, που θα δημιουργήσει το αντίστοιχο κανονιστικό/ρυθμιστικό πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής, δίνοντας τη δυνατότητα και στον λιμένα Βόλου να συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Σε απάντησή του, ο κ. Κυριαζόπουλος διευκρινίζει ότι το πρόγραμμα «Νέαρχος» καταρτίστηκε στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων της Εθνικής Στρατηγικής, προκειμένου να διασφαλιστεί εκτός των άλλων και η βιώσιμη ανάπτυξη των λιμένων και η βελτίωση των υποδομών τους.

Μάλιστα, επισημαίνει ότι η διαδικασία υλοποίησης και χρηματοδότησής του εξειδικεύεται με Κοινή Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Εσωτερικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και στην παρούσα φάση βρίσκεται στη διαδικασία συλλογής των υπογραφών, ενώ αναμένεται η δημοσίευσή της μέχρι το τέλος του έτους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος