“Ελλάδα 2021”: Στο Βόλο η Γ. Αγγελοπούλου για την παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού

Μια πολύχρονη πρωτοβουλία του φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός», για την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού, με θέμα τη ναυτική παράδοση της Ελλάδος παρουσιάστηκε σήμερα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος, παρουσία της προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννας Αγγελοπούλου και της υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή.

“Ελλάδα 2021”: Στο Βόλο η Γ. Αγγελοπούλου για την παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού

Το εκπαιδευτικό αυτό πακέτο έχει εγκριθεί από τον Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και είναι πλέον διαθέσιμο προς χρήση από την εκπαιδευτική κοινότητα. Για την υλοποίησή του εργάστηκαν εθελοντικά, επί μια τριετία, 80 εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας, ενώ η όλη δράση χρηματοδοτήθηκε και τέλεσε υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

«Ένα καραβάκι έπιασε λιμάνι για να ξεκινήσει καινούργια ταξίδια» τόνισε χαρακτηριστικά, ο μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος, αναφερόμενος στο εκπαιδευτικό πακέτο, που φέρει τον τίτλο «Πού πας καραβάκι με τέτοιο καιρό;».

“Ελλάδα 2021”: Στο Βόλο η Γ. Αγγελοπούλου για την παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού

Το πρόγραμμα είχε εκπονηθεί από εθελοντές εκπαιδευτικούς, δεν ήταν εύκολο όμως να γίνει πράξη. Η ευκαιρία δόθηκε μέσω της εθνικής προσπάθειας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και την κ. Αγγελοπούλου και τώρα πλέον, παραδίδεται στους εκπαιδευτικούς.

«Θέλουμε τώρα να της πούμε ευχαριστώ … η προσπάθεια δικαιώθηκε, θέλουμε να την ευχαριστήσουμε και να ευχηθούμε να έχει κι άλλες ευκαιρίες για να κάνει πράγματα για τον τόπο μας», είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης.

“Ελλάδα 2021”: Στο Βόλο η Γ. Αγγελοπούλου για την παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού

Από την πλευρά της η κ. Αγγελοπούλου τόνισε πως η Ολομέλεια αποδέχτηκε την πρόταση της Μαγνήτων Κιβωτού, στην προσπάθεια ανάδειξης του παρελθόντος για να προχωρήσουμε στο μέλλον.

«Αποδεχτήκαμε την πρόταση αυτή γιατί είχε σχέση με τη θάλασσα, τη  θάλασσα που  μας ανέθρεψε, που καθόρισε την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας και με έναν εμβληματικό τίτλο που είναι εξαιρετικά επίκαιρος αυτές τις ημέρες. Ο τίτλος «Που πας καραβάκι με τέτοιο καιρό;» ήθελε να δείξει τον αναστοχασμό του παρελθόντος,  να βρεθούν τα θεμέλια που έστησαν αυτό το νεοσύστατο κράτος 200 χρόνια πριν, που ανέθρεψε γενιές Ελλήνων και που ετοιμάζεται να προχωρήσει στο μέλλον» επισήμανε η κ. Αγγελοπούλου, η οποία έκανε γνωστό ότι, με απόφαση του πρωθυπουργού, παρατείνεται η θητεία της Επιτροπής για έξι ακόμη μήνες, διάστημα κατά το οποίο θα συνεχίσει τις δράσεις της, καθώς έχει μείνει αποθεματικό από το νομισματικό της πρόγραμμα, το οποίο θα επιστραφεί στην κοινωνία, με τη μορφή δωρεών.

“Ελλάδα 2021”: Στο Βόλο η Γ. Αγγελοπούλου για την παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού

Ένα μέρος των κονδυλίων αυτών, όπως είπε, έχει πάει στους πυρόπληκτους, ενώ το πρώτος μέρος των δωρεών ξεκίνησε από την Πυροσβεστική στην οποία δωρήθηκαν  δέκα υπερσύγχρονα 4×4 αυτοκίνητα.

Το παρών στη εκδήλωση, εκτός της κ. Αγγελοπούλου και της κ. Μακρή, έδωσαν ο Βουλευτής, Θανάσης Λιούπης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης, Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, ο Δήμαρχος Ν. Πηλίου, Μιχάλης Μιτζικός, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήσης Μαμούρης, η Αντιπρύτανης, Ιωάννα Λαλιώτου, η πρώην υπουργός, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και πλήθος άλλων καλεσμένων.

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο έργο επιμελήθηκαν ο Αλέξανδρος Καπανιάρης, Δρ. Ψηφιακής Λαογραφίας του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. Πανεπιστημίου Αιγαίου μαζί με την Μαρία Γκασούκα, Ομότιμη Καθηγήτρια Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η έκδοση είναι το αποτέλεσμα της επιστημονικής επιμέλειας του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορία του φορέα πολιτισμού Μαγνήτων Κιβωτός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος