“Πυρ και μανία” με μερίδα δικηγόρων ο Αχ. Μπέος για το δικαστικό μέγαρο

“Αφού ξεκαθαρίστηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς, αποχαρακτηρίζεται το οικόπεδο στην οδό Ύδρας στην περιοχή της Νεάπολης για την ανέγερση εκεί το νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου”. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, τονίζοντας ότι “το δικαστικό μέγαρο θα γίνει είτε το επιθυμούν κάποιοι είτε όχι”.

Παράλληλα άσκησε σκληρή κριτική στη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, την οποία κατήγγειλε για παρέμβαση στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων να μην αποδεχθεί να γίνει το δικαστικό μέγαρο στο οικόπεδο ιδιοκτησίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, στη Ν. Ιωνία.

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε επίσης ότι στο τέλος της άλλης εβδομάδας θα επισκεφθεί το Βόλο η Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής κ. Νικολάου που θα ανακοινώσει σύμφωνα με πληροφορίες τη μετακίνηση των φυλακών της Χιλιαδούς στην περιοχή της Κασσαβέτειας.

Το δικαστικό μέγαρο θα γίνει

Ο κ. Μπέος έκανε μία αναφορά στο ιστορικό δημιουργίας του νέου δικαστικού μεγάρου και κατήγγειλε το δικηγορικό σύλλογο ότι “πίεσε την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων να μην αποδεχθεί να γίνει το δικαστικό μέγαρο στο χαρακτηρισμένο  από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο οικόπεδο ως τέτοιος χώρος, στη Ν. Ιωνία”. Το οικόπεδο ανήκει στο υπουργείο δικαιοσύνης, που το είχε παραχωρήσει στην Ε.Π.Α. για τη δημιουργία της Στέγη,ς που εδώ και δέκα χρόνια δεν λειτουργεί.

Ο κ. Μπέος επισήμανε ότι ο δήμος Βόλου δεν έχει καμία αρμοδιότητα στο θέμα, αλλά προσπάθησε και πέτυχε να φέρει στο ίδιο τραπέζι όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και τους βουλευτές για να γίνει μια κοινή πρόταση, όμως κάποιοι δυναμίτισαν την προσπάθεια. «Καταλήξαμε στο οικόπεδο στην οδό Ύδρας, κοντά σε αυτό που θα γίνει το Μουσείο της Αργούς. Ξεκαθαρίστηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς και το Δημοτικό Συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα θα το αποχαρακτηρίσει και θα το χαρακτηρίσει ως κατάλληλο για δικαστικό Μέγαρο. Υπάρχει συμφωνία του υπουργού δικαιοσύνης του κ. Τσιάρα υπάρχει η βούληση της πλειοψηφίας των φορέων της πόλης και το δικαστικό μέγαρο θα γίνει είτε το θέλουν είτε όχι.  Υπάρχουν τα χρήματα, δεν είναι δυνατόν να βάζουν τρικλοπλοδιές μερικοί δικηγόροι που έχουν αγοράσει ακίνητα στην πλατεία Ελευθερίας και δεν θέλουν να ξεβολευτούν ενώ ταλαιπωρούνται χιλιάδες πολίτες και χάνουν χρήματα, πηγαινοερχόμενοι στη Λάρισα για το Εφετείο. Εύχομαι στις εκλογές που θα κάνουν οι δικηγόροι το νέο συμβούλιο να ασχοληθεί με αυτά τα θέματα και όχι με ιδιοτέλειες και προσωπικά συμφέροντα».

Μουσείο Αργούς

Επιπλέον ανέφερε ότι από τις επαφές που είχε στην Αθήνα εξασφαλίστηκε χρηματοδότησης της τάξης του 99% για το Μουσείο της Αργούς, ενώ τα σχέδια και η πορεία του έργου θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση από κοινού με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Τέλος ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η γέφυρα του προφήτη Ηλία στις Αλυκές, ένα σημείο όπου έχουν γίνει πολλά θανατηφόρα τροχαία.

«Κατάντησαν οι αριστεροί ρουφιάνοι της Ασφάλειας»

Επίθεση με πολλά «γαλλικά» έκανε και στις αντιπολιτεύσεις αλλά και και σε αυτούς που έκαναν ανώνυμη καταγγελία ότι το πάρκινγκ στη Φιλελλήνων λειτουργεί χωρίς άδεια από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών. «Ρε κόπροι του Αυγείου δεν θα πάρουμε άδεια ποτέ έτσι γουστάρουμε. Κάντε επώνυμη καταγγελία. Είναι δυνατόν ο δήμος Βόλου να κάνει το έργο χωρίς ολοκληρωμένο φάκελο; Η άδεια θα δοθεί αρκεί να υπάρχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Αυτό ζητά ο υπηρεσιακός παράγοντας. Δεν ντρέπεστε;  Έκανε 18 χρόνια να γίνει και κριθήκαμε γιατί το τίμημα είναι ακριβό. Μακάρι να μπορέσουμε να το δώσουμε δωρέαν στον κόσμο. Όσο θέλουμε θα το βάλουμε το τίμημα. Δεν μπα να κάνετε 100 καταγγελίες; Κατάντησαν οι αριστεροί να είναι ρουφιάνοι της Ασφάλειας».

Ο δήμαρχος Βόλου επιτέθηκε στην Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία που τάσσεται κατά της επένδυσης δημιουργίας πλωτής εγκατάστασης αποθήκευσης και διακίνησης υγρού φυσικού αερίου, μια επένδυση 500 εκ. ευρώ, φιλική προς το περιβάλλον και “που θα δώσει θέσεις εργασίας”, όπως είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος