Αποδέχεται ο ΣΥΔΙΣΑ την απόρριψη αποστειρωμένων υγεινομικών αποβλήτων

Με κατά πλειοψηφία σημερινή απόφασή του το Δ.Σ. του ΣΥΔΙΣΑ Μαγνησίας αποδέχεται την απόρριψη αποστειρωμένων υγειονομικών αποβλήτων στο ΧΥΤΑ του Βόλου τόσο από την εταιρεία ANSY A.E. από την Τρίπολη, όσο και από την εταιρεία “Αποστείρωση Α.Ε.” από το Βόλο, παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου (γνωμοδοτική καθώς το Δ.Σ. του ΣΥΔΙΣΑ αποφασίζει) να μην γίνεται αποδεκτή η ρίψη παρόμοιων αποβλήτων στο ΧΥΤΑ. Η απόφαση ελήφθη με ψήφους έξη υπέρ και πέντε κατά. Παράλληλα, αποφασίστηκε όπως εξεταστεί αίτημα του ΣΥΔΙΣΑ Κέρκυρας για μεταφορά περιορισμένης ποσότητας αποβλήτων.

Σημειώνεται ότι στο μεταξύ η εταιρεία ANSY που μετέφερε στον ΧΥΤΑ του Βόλου απόβλητα από την Τρίπολη, ζήτησε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας να ανακαλέσει την απόφασή της που αναφέρει πως η μεταφορά των αποβλήτων από την Τρίπολη δεν είναι νόμιμη. Η εταιρεία επιμένει ότι η συνεργασία με τον ΣΥΔΙΣΑ γίνεται μέσα από ιδιωτική συμφωνία, που επιτρέπει ο Νόμος. Δηλώνει ότι από τη διακοπή της συνεργασίας με τον ΧΥΤΑ έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ηθική και οικονομική βλάβη.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης “μετά από λεπτομερή εξέταση του ζητήματος που αφορά στις σχετικές διαδικασίες μεταφοράς και διάθεσης αποβλήτων των εν λόγω επιχειρήσεων στον Χ.Υ.Τ.Α. Π.Σ. Βόλου, δεν προκύπτει οποιοσδήποτε ουσιαστικός (επικινδυνότητα αποβλήτων, ουσιώδης μείωση της φέρουσας δυνατότητας του Χ.Υ.Τ.Α.) ή νομικός (καταστατική ή νομική απαγόρευση) λόγος ανάκλησης των σχετικών εγκριτικών αποφάσεων του Δ.Σ. του Συνδέσμου”.

Εξάλλου, το Δ.Σ. του ΣΥΔΙΣΑ αποφάσισε ομόφωνα, να γνωστοποιήσει προς τον ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Ν. Κέρκυρας ότι ο Σύνδεσμος προτίθεται να εξετάσει το αίτημα του για την διάθεση και μεταφορά περιορισμένης ποσότητας αποβλήτων του τελευταίου (μέχρι τριακόσιους (300) τόνους ανά μήνα), για περιορισμένο χρονικό διάστημα (το αργότερο μέχρι τέλος του 2016) και αφού προηγουμένως διευκρινιστούν πλήρως όλα τα ζητήματα που αφορούν στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις εκάστου ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. και εκδοθούν όλες οι τυχόν απαραίτητες διοικητικές πράξεις και εγκρίσεις.

Διαγωνισμός για προμήθεια 1.000 νέων κάδων

Τέλος, η Διοίκηση του Συνδέσμου αποφάσισε  και πάλι ομόφωνα, την διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια χιλίων (1.000) νέων κάδων αποκομιδής απορριμμάτων, που θα κατανεμηθούν – αποδοθούν στους εννέα (9) Δήμους – Μέλη του Συνδέσμου, με βάση πληθυσμιακά κριτήρια και τις αντίστοιχες ανάγκες τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος