Συνεχίζονται τα εργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου στο Ανατολικό Πήλιο

Με τις εργασίες ασφαλτόστρωσης, συνεχίζονται τα έργα αποκατάστασης οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο οδικό τμήμα Ανήλιο – Τσαγκαράδα, αλλά και στη γέφυρα Ζαγοράς, ενώ με τεχνικά έργα συνεχίζεται η αποκατάσταση ζημιών στους κάθετους άξονες Ζαγοράς-Μπουρεσίου και συγκεκριμένα στον Αγ. Δημήτριο.Όσον αφορά στο Τμήμα Ανήλιο – Τσαγκαράδα, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ, συνεχίζονται οι ασφαλτικές εργασίες, οι οποίες και θα ολοκληρώσουν τα έργα αποκατάστασης στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα. Αντικείμενο του έργου ήταν η αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες και βροχοπτώσεις που προκάλεσαν κατολισθήσεις και καθιζήσεις του οδοστρώματος.

Συνεχίζονται τα εργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου στο Ανατολικό Πήλιο
Ασφαλτικές εργασίες επίσης γίνονται και στη γέφυρα Ζαγοράς, την οποία ανακατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ. Οι εργασίες προέβλεπαν την καθαίρεση και απομάκρυνση υφιστάμενων ανεπαρκών τεχνικών και την κατασκευή νέων από σκυρόδεμα, διαμόρφωση συστημάτων ασφαλείας, εξαλείφοντας τα γεωμετρικά μειονεκτήματα της υφιστάμενης χάραξης.

Συνεχίζονται τα εργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου στο Ανατολικό ΠήλιοΠαράλληλα γίνονται τεχνικά έργα, στο πλαίσιο του έργου αποκατάστασης «κάθετοι άξονες Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου» και συγκεκριμένα στον Αγ. Δημήτριο, συνολικού προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ. Αντικείμενο του έργου η αποκατάσταση συνθηκών ευστάθειας στο οδικό δίκτυο του Πηλίου και συγκεκριμένα των κάθετων οδικών αξόνων που οδηγούν στο παραλιακό μέτωπο, μετά από έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν κατολισθήσεις.
Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης, Δωροθέα Κολυνδρίνη, ανέφερε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποιεί σημαντικά έργα υποδομών σε ολόκληρο το Νομό Μαγνησίας, ενώ παράλληλα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε ολόκληρο το Ανατολικό Πήλιο, για την αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια οδηγών και οχημάτων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος