Τα αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου ενόψει των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης εναποθέτει τις ελπίδες του για μια εξαγγελία ορθών μέτρων για την αντιμετώπιση των πολλαπλών αναγκών που προκύπτουν μέρα με τη μέρα εξαιτίας των διαδοχικών κρίσεων.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου: “… ο εμπορικός κόσμος απαιτεί να υπάρξουν μέτρα που θα εξομαλύνουν την αγοραστική δυναμική των Ελλήνων πολιτών και θα προσδώσουν μια ελπίδα διατήρησης της επαγγελματικής δραστηριότητας. Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου θεωρεί επιτακτική ανάγκη την υποβολή τεκμηριωμένων προτάσεων βελτίωσης της υφιστάμενης κατάστασης. Διεκδικούμε ως πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης: Στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος με μισθούς
Η στήριξη των νέων θέσεων εργασίας, η ενίσχυση των μισθών μέσω επιδότησης της εργασίας και η ενίσχυση των συντάξεων των πολιτών είναι μέγιστη προτεραιότητα.
Ψηφιακός και ενεργειακός εκσυγχρονισμός του εμπορίου. Χρηματοδότηση και η στήριξη των επιχειρήσεων και των νέων επενδύσεων μέσω αξιοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, ενώ η μεγέθυνση του κλάδου να μην στηριχθεί αποκλειστικά στη διαδικασία των «συγχωνεύσεων», αλλά και στην αύξηση του τζίρου κάθε μεμονωμένης επιχείρησης. Ελάφρυνση των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων. Η κατάργηση του άδικου τέλους επιτηδεύματος, της περαιτέρω μείωσης της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών είναι απαραίτητη για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων στο παγκόσμιο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Μίσθωση επαγγελματικών χώρων και κατοικιών σε λογικές τιμές. Η μείωση των πολλαπλών φόρων επί της ακίνητης περιουσίας, όπως ορθώς έγινε μέσω της μείωσης του ΕΝΦΙΑ, πρέπει να επιταχυνθεί, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσει η παράλογη αύξηση των μισθωμάτων, η οποία πλήττει τον ανταγωνισμό και θα οδηγήσει δυστυχώς σε λουκέτα και σκοτεινές βιτρίνες σε κάθε τοπική αγορά. Πάταξη νέων μορφών παράνομου εμπορίου. Έλεγχος του ηλεκτρονικού εμπορίου και προϋποθέσεις πώλησης μέσω ψηφιακών καναλιών πώλησης. Συγκεκριμένα ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου συντάσσεται με τις θέσεις του ανώτερου συνδικαλιστικού οργάνου του, την ΕΣΕΕ, η οποία έχει αποτυπώσει τις κυριότερες θέσεις για τη λήψη μέτρων υπέρ ενίσχυσης του παραγωγικότερου κλάδου της οικονομίας, το εμπόριο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος