Ανακοινώσεις Κ. Αγοραστού για σημαντικά οδικά έργα στην Καρδίτσα

Στο περιθώριο συνεντεύξεων τύπου, για σειρά δράσεων που συνδιοργανώνει η περιφέρεια, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ανέφερε ότι ξεκίνησαν οι εργασίες στο δρόμο Καρδίτσα-ΔΕΛΤΑ, ενώ ταυτόχρονα υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας, με την αρχαιολογική υπηρεσία, για να χρηματοδοτηθεί πρόσληψη ατόμων που θα επιβλέπουν το έργο.
Τόνισε ότι την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζουν εργασίες και στο εναπομείναν τμήμα του περιφερειακού της πόλης, ενώ αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στον περιφερειακό του Μουζακίου και του Κέντρου Υγείας στον ίδιο Δήμο.
Αναλυτικότερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας είπε τα εξής:
Ξεκίνησαν οι εργασίες στο δρόμο Δέλτα-Καρδίτσα. Σε ένα δρόμο σύγχρονο, με παράπλευρους οδούς, με ποδηλατόδρομο, που αλλάζει τα δεδομένα για την Καρδίτσα και θα βελτιώσει όλη την περιοχή αισθητικά, κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά.
Οι εργασίες έχουν αρχίσει στο 1ο χλμ. Έχει γίνει αποξήλωση της ασφάλτου και λειτουργεί παράπλευρος δρόμος για να διευκολύνει την κυκλοφορία. Ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε ότι το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν γρήγορα και οι διαδικασίες από την αρχαιολογική υπηρεσία, με την οποία υπογράψαμε ένα ακόμα σύμφωνο συνεργασίας, για τη χρηματοδότηση της πρόσληψης 8 ατόμων που θα επιβλέπουν τις εργασίες. Το ίδιο αναμένουμε και από την ΔΕΗ που θα πρέπει να μεταφέρει τα καλώδια στις νέες θέσεις που έχουν τοποθετηθεί οι στύλοι.
Επίσης πιστεύουμε ότι μετά τις καθυστερήσεις στα δικαστήρια λόγω covid, για το θέμα των απαλλοτριώσεων, το επόμενο διάστημα θα καταθέσουμε τα χρήματα και θα μπορέσουμε να μπούμε απρόσκοπτα στο υπόλοιπο τμήμα, επιταχύνοντας τους ρυθμούς του έργου.
Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει και η ολοκλήρωση του περιφερειακού της Καρδίτσας και συγκεκριμένα το τμήμα από την Κουμουνδούρου που περνά μπροστά από τον ΟΣΕ.(…)

Ακόμα, μέχρι τέλος Μαΐου, θα τελειώσει από την ΤΕΡΝΑ ο περιφερειακός στο Μουζάκι, με όλη την απαιτούμενη διευθέτηση. Ταυτόχρονα σε συνεργασία με τον δήμαρχο Μουζακίου έχουν εγκριθεί όλες οι απαιτούμενες άδειες, χωροταξικές και πολεοδομικές, για να ξεκινήσει το νέο Κέντρο Υγείας στην περιοχή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος