Βόλος: 55χρονη ζούσε για μήνες σε άθλιες συνθήκες

Εικόνες που σοκάρουν αντίκρισαν αστυνομικοί, εισαγγελέας, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βόλου χθες το πρωί, στο σπίτι μίας 55χρονης που ζούσε για μήνες μέσα σε περιττώματα και σκουπίδια.

Η επέμβαση έγινε με εντολή εισαγγελέα έπειτα από διαμαρτυρίες περιοίκων ότι αναδύονταν δυσοσμία από τη μονοκατοικία της Αθ. Διάκου στο κέντρο του Βόλου. Η γυναίκα διακομίστηκε στο κέντρο Ψυχικής Υγείας και τις επόμενες ημέρες θα γίνει παρέμβαση από ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού του χώρου.

Το θέμα ανέδειξε η εφημερίδα Θεσσαλία. Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, η αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βιολέτα Καντόλα, ανέφερε ότι οι εικόνες που αντίκρισαν ήταν σοκαριστικές. Η 55χρονη, ήταν καλοστεκούμενη και ευγενέστατη, όμως ο χώρος ήταν γεμάτος περιττώματα, σε ύψος τουλάχιστον μισού μέτρου σε ορισμένα σημεία και γεμάτος σκουπίδια κάθε είδους. “Η γυναίκα μας είπε ότι δεν είχε χρήματα για να καθαρίσει. Δεν μπορώ με λέξεις να σας περιγράψω αυτό που αντικρίσαμε. Ανοίγοντας τα παράθυρα η δυσοσμία που βγήκε στη γειτονιά ήταν απερίγραπτη. Η εισαγγελέας που ήταν παρούσα, παραδέχθηκε ότι ήταν αδύνατο οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία να καθαρίσουν”. Η κα Καντόλα ανέφερε ότι με φροντίδα του δήμου θα ανατεθεί σε ιδιώτη ο καθαρισμός του χώρου και η απολύμανση, με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για να μην κινδυνεύσουν τόσο οι ίδιοι όσο και η δημόσια υγεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος