Αγωνία για 200 εργαζόμενους στον “Μαρινόπουλο” στη Μαγνησία

Ανησυχία και στην τοπική κοινωνία από την προοπτική να υπαχθεί στο άρθρο 99 η αλυσίδα Μαρινόπουλος Α.Ε.  Κίνδυνος να χαθούν οι 200 θέσεις εργασίας στα επτά καταστήματα του Βόλου και μεγάλο οικονομικό πλήγμα για δέκα τουλάχιστον επιχειρήσεις της Μαγνησίας που συναλλάσσονται με την αλυσίδα. Εκτιμάται ότι οι οφειλές της εταιρείας προς αυτές ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Όπως επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης, σε μεταποιητική εταιρεία εθνικής εμβέλειας που δραστηριοποιείται και στη Μαγνησία οι οφειλές της αλυσίδας Μαρινόπουλος ανέρχονται σε 26 εκ. ευρώ ενώ σε τοπική εταιρεία που ήδη έχει προχωρήσει σε δικαστική διεκδίκηση των οφειλών το ποσό της οφειλής ανέρχεται σε 800.000 ευρώ. «Γνωρίζαμε για το επικείμενο κανόνι εδώ και ένα χρόνο και είχαμε προειδοποιήσει. Η συγχώνευση με το Σκλαβενίτη δύσκολα θα προχωρούσε από τη στιγμή που τα χρέη της Μαρινόπολος ξεπερνούν το ένα δις ευρώ. Εκτιμώ ότι δύσκολα θα γίνει αποδεκτό το αίτημα υπαγωγής της Μαρινόπολος στο άρθρο 99», επισήμανε ο κ. Μπασδάνης. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφωνας Πλαστάρας τόνισε ότι και η ΓΕΣΕΒΕ είχε ενημερωθεί για το άνοιγμα της Μαρινόπουλος και τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζαν οι μικρές κυρίως επιχειρήσεις που συνεργάζονταν από ένα ενδεχόμενο «κανόνι» και το θέμα είχε συζητηθεί και σε κυβερνητικό επίπεδο. «Δυστυχώς όμως φθάσαμε στο σήμερα και σε μια εταιρεία που θα αφήσει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους πανελλαδικά και εκατοντάδες στην περιοχή μας, όχι μόνο αυτούς που απασχολεί η ίδια, αλλά και αυτούς που απασχολούνται στους προμηθευτές της», επισήμανε.

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Βόλου

Το να μην υποστούν οι εργαζόμενοι τις συνέπειες των όποιων εργοδοτικών οικονομικών αδιεξόδων και της υπαγωγής της Εταιρίας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ στον πτωχευτικό Κώδικα, είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης και όχι λόγος για βερμπαλιστικούς αφορισμούς από την πλευρά της.

Η ίδια ομολογεί, άλλωστε, ότι δεν «έπεσε από τα σύννεφα» για την κατάληξη της ιστορικής αλυσίδας, καθώς «το Υπουργείο Εργασίας από καιρό και από κοινού με άλλα υπουργεία παρακολουθεί στενά τις διεργασίες στον Κλάδο του λιανικού εμπορίου και ιδιαίτερα στην Εταιρία «Μαρινόπουλος», κάτι πουτην καθιστά και αυτονοήτωςσυνυπεύθυνη για την άμεση εξεύρεση λύσης. Λύσης, που θα διασφαλίζει όλες τις θέσεις εργασίας στην Εταιρία (200 από τις οποίες στον Βόλο), καθώς και την οικονομική και εργασιακή ισορροπία, μηνεπιτρέποντας να μετακυλισθούν τα εργοδοτικά κόστη στους εργαζόμενους

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος