Βόλος: Ημερίδα με θέμα το Ελληνικό Κινούμενο Σχέδιο

Ημερίδα με θέμα «Κι όμως κινείται” διοργανώνεται από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την Παρασκευή 27 Μαΐου στις 10 π.μ.

 Η επιστημονική ημερίδα εστιάζει στο Ελληνικό Κινούμενο Σχέδιο με σκοπό να φωτίσει τις σύγχρονες προσεγγίσεις του στο πεδίο της εκπαίδευσης, της παραγωγής και της επικοινωνίας. Ειδικότερα, με αφορμή τον εορτασμό των 70 χρόνων Ελληνικού κινουμένου σχεδίου, στοχεύει στην παρουσίαση εκπαιδευτικών δράσεων που αφορούν σε θέματα ανάπτυξης & ευαισθητοποίησης των πολιτών καθώς και στη συσπείρωση των ελλήνων δημιουργών με στόχο την ενίσχυση και προβολή της ελληνικής παραγωγής ταινιών εμψύχωσης.

Η ημερίδα «Κι όμως κινείται» πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ευελπιστεί να αποτελέσει το σημείο συνάντησης των Ελληνικών Φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων, προβάλλοντας την σημασία τους στην ακαδημαϊκή κοινότητα και ενισχύοντας την συνεργασία και τον διάλογο μεταξύ των νέων δημιουργών και των θεσμοθετημένων χώρων έκφρασης.

Οι θεματικοί  άξονες αφορούν:

Την εκπαίδευση στα κινούμενα σχέδια

Την παραγωγή ταινιών κινουμένων σχεδίων στην Ελλάδα

Την οργάνωση και προβολή των ταινιών κινούμενων σχεδίων στα Ελληνικά Φεστιβάλ

Η ημερίδα οργανώνεται σε δύο συνεδρίες. Η πρώτη περιλαμβάνει τις εισηγήσεις των προσκεκλημένων με βάση τους θεαματικούς άξονες της ημερίδας ενώ η δεύτερη συνεδρία περιλαμβάνει  τις  πρακτικές των τεσσάρων Ελληνικών Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων και προβολές ταινιών.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, στις  10:00 π.μ.,  στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πεδίον Άρεως, Βόλος.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των παρουσιάσεων και τους ομιλητές μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα του Τμήματος http://www.arch.uth.gr

Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι δωρεάν. Οι εγγραφές θα γίνουν το πρωί της ίδιας ημέρας. Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος