Βόλος: Καλλωπισμός και εξυγίανση πρασίνου στο πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου

Σε εξέλιξη βρίσκεται εργολαβία πρασίνου στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει αντικατάσταση όλων των σπασμένων λαμπτήρων και εξετάζεται η περίπτωση φύλαξης του πάρκου.

Όλα αυτά στο πλαίσιο παρεμβάσεων που επιχειρεί ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου από τη στιγμή που πέρασε την ευθύνη του το πάρκο.

Στην ομαδα του εργολάβου συμμετέχει και γεωπόνος ο οποίος αποφασίζει για το ποιά είναι σε καλή κατάσταση, ποια άρρωστα και αν υπάρχει δυνατότητα να διασωθούν ή πρέπει να απομακρυνθούν και να αντικατασταθούν. Επιπλέον καλαθοφόρο όχημα προχωρά με τις συμβουλές του γεωπόνου σε κοπή κλαδιών που έχουν σαπίσει και αποτελούν κίνδυνο να πέσουν σε περίπτωση δυνατού ανέμου.

Βόλος: Καλλωπισμός και εξυγίανση πρασίνου στο πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου

Επιπρόσθετα αυτή την περίοδο αποξειδώνονται και βάφονται όλα τα παραλιακά φωτιστικά αλλά και τα καγκελάκια από την πλευρά της παραλίας. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, την ερχόμενη εβδομάδα θα αντικατασταθούν και όλοι οι σπασμένοι λαμπτήρες που κάποιοι επί τούτου σπάζουν για να διεξάγεται απρόσκοπτα η διακίνηση ναρκωτικών, όπως συνέβη και το περασμένο Σάββατο που σε οργανωμένη επιχείρηση πολλών υπηρεσιών συνελήφθησαν έξη άτομα μέσα στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου. Επιπλέον το Δ.Σ. του Οργανισμού εξετάζει το ενδεχόμενο φύλαξης του πάρκου για να αποφεύγονται τέτοια φαινόμενα και όχι μόνο. “Το εξετάζουμε. Δεν γνωρίζω αν θα προχωρήσουμε σε διαγωνισμό για τη φύλαξη ή σε προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου” εξήγησε ο κ. Σταυριδόπουλος.

Επιπλέον ανέφερε ότι ήδη έχουν τοποθετηθεί πινακίδες που προτρέπουν τους πολίτες να χρησιμοποιούν τα καλαθάκια και να μην ρίχνουν τα απορρίμματα στο πάρκο. Τέλος προέτρεψε για άλλη μια φορά τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων να έχουν δεμένα τα ζώα τους και να μην τα αφήνουν ελεύθερα στο πάρκο όταν κάνουν βόλτα, και επίσης να μαζεύουν τα απορρίμματα των ζώων τους και να τα πετούν στα ειδικά καλαθάκια που έχουν τοποθετηθεί από καιρό. “Θα τοποθετήσουμε δίπλα και σακκούλες για τους ιδιοκτήτες των ζώων γιατί πολλοί αναφέρουν ότι το ξεχνούν ή δεν είχαν πάρει μαζί τους αρκετές για τις ανάγκες του ζώου τους“, επισήμανε ο κ. Σταυριδόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος