Βόλος: Μεγάλο πλήγμα για την Αλόννησο η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ

Η Αλόννησος είναι ένα από τα εννιά νησιά, στα οποία θα σταματήσει να ισχύει το καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ, από 1ης Ιουλίου, σε εφαρμογή του μνημονίου που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2015, αλλά και του τελευταίου μνημονίου που ψηφίστηκε πρόσφατα. Συγκεκριμένα, από 16% που είναι ο ΦΠΑ σήμερα, θα ανέβει αυτόματα στο 24%.

Όπως διευκρίνισε, μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο δήμαρχος Αλοννήσου, κ. Πέτρος Βαφίνης, η αύξηση στον ΦΠΑ θα αφορά στο σύνολο των ειδών και της παροχής υπηρεσιών. Πρόσθεσε δε, ότι αυτή τη φορά θα είναι αδύνατο για τους επαγγελματίες να απορροφήσουν την μεγάλη αυτή αύξηση, με αποτέλεσμα να μετακυλυθεί στους καταναλωτές.

«Η αύξηση στο ΦΠΑ δεν θα φέρει αύξηση και στα έσοδα του Κράτους, αλλά στη φοροδιαφυγή» εκτίμησε ο δήμαρχος Αλοννήσου, ο οποίος έθεσε παράλληλα, το θέμα των συμβολαίων που έχουν κλειστεί από τα ξενοδοχεία, από τις αρχές του προηγούμενου καλοκαιριού.

«Τα συμβόλαια του επόμενου έτους κλείνονται, κάθε χρόνο, στις αρχές του καλοκαιριού. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα συμβόλαια που κλείστηκαν πέρυσι, υπογράφτηκαν με τον μειωμένο ΦΠΑ, δεδομένου ότι το μνημόνιο που προέβλεπε την αύξησή του, ψηφίστηκε τον Αύγουστο» δήλωσε ο κ. Βαφίνης, προσθέτοντας ότι οι ξενοδόχοι θα πρέπει τώρα, να καταβάλουν τον επιπλέον ΦΠΑ από την τσέπη τους. Προέβλεψε δε, ότι δύσκολα θα κλειστούν πλέον, συμβόλαια για την επόμενη χρονιά, ενώ συμπλήρωσε ότι ούτε για φέτος, η τουριστική χρονιά προμηνύεται καλή για την Αλόννησο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος